Днес в 17:37 ч. българско време космонавтите Фьодор Юрчихин и

...
Днес в 17:37 ч. българско време космонавтите Фьодор Юрчихин и
Коментари Харесай

Двама космонавти излязоха в открития космос, за да изведат наноспътници и да монтират научни експерименти

Днес в 17:37 ч. българско време космонавтите Фьодор Юрчихин и Сергей Рязанский излязоха в открития космос. Очаква се тяхната “космическа разходка ” да продължи към шест часа, като в границите на това време ще би трябвало да освободят пет наноспътника и да инсталират научни опити.

Това е седмата извънбордова активност по поддръжката на “Международната галактическа станция ” за 2017 година, само че е първата за годината, която се организира от съветския сегмент на станцията. Предишните шест бяха извършени от американския сегмент. За финален път съветски космонавти излязоха в открития космос през февруари 2016-та, когато Юрий Маленченко и Сергей Волков инсталираха някои нови научни опити и прибраха отработени остарели опити.

Петте спътника, които ще бъдат пуснати от космонавтите, са: “ТОМСК-ТПУ-120 ” от Томския политехнически университет, “ТНС-0 №2 ” от експерти на Руски галактически системи, част от Роскосмос, “Радиоскаф РС-6 ” и “Радиоскаф РС-7 ” от Югозападния държавен университет в Курск и “Сфера 53 №2 ” от РКК “Енергия ”. От тях “ТОМСК-ТПУ-120 ” е изключително забавен, защото е първият съветски наноспътник, чиито корпус е отпечатан с 3Д принтер.

За спомагателна информация по отношение на дейностите на Юрчихин и Рязанский: Роскосмос

Следете “космическата разходка ” посредством НАСА ТВ на този линк: http://www.nasa.gov/ntv

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР