Днес цялото ни общество отправя поглед на признателност към Вас,

...
Днес цялото ни общество отправя поглед на признателност към Вас,
Коментари Харесай

Хинков: Цялото ни общество отправя поглед на признателност към медицинските специалисти на България

Днес цялото ни общество насочва взор на благодарност към Вас, медицинските експерти на България, за отдадеността Ви на грижите за здравето, което постоянно ще бъде най-ценният запас в живота. Това се показва в приветствен адрес във връзка днешния Световен ден на здравето от министъра на опазването на здравето в оставка проф., оповестен на интернет страницата на Министерство на здравеопазването. В приветствения адрес се показва, че от 1964 година, на тази дата работещите в българското опазване на здравето празнуват и професионалния си празник.

В приветствения си адрес изрича откровения си почит към хуманния им избор да се посветят на медицината. " Носители на вярата, Вие сте стожерите на здравната ни система и неразделна част от ориста на всеки човек. Познавам доста от Вас, работили сме дружно и съм очевидец какъв брой отдадени и самоотвержени сте в своето предопределение. Мнозина от Вас популяризират страната ни със своите професионални триумфи и са измежду най-уважаваните специалисти в международната здравна общественост. Знам обаче, че това, което същински стопля сърцата Ви, е благодарността в очите на пациентите. Няма думи, които да опишат щастието да помагаш, да лекуваш, да спасяваш. Зад всичко това се крият доста старания, безсънни нощи и непрекъснат блян към рационализиране ", се показва в обръщението на министъра в оставка във връзка празника.

" Ценя високо професионализма Ви, неподвластен на провокациите, пред които ни изправя динамичността на времето. Той е в основата на ефикасното опазване на здравето и имам вяра, че ще продължите да го потвърждавате тук, в България, в полза на пациентите и на ангажираните в бранша ", добавя проф. Хинков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР