Днес цифровата валута биткойн се обезцени с повече от 1000

...
Днес цифровата валута биткойн се обезцени с повече от 1000
Коментари Харесай

Биткойнът се обезцени с $1 000 след решение на Сеул да погне цифровата валута

Днес цифровата валута биткойн се обезцени с повече от 1000 $ , откакто Южна Корея разгласи, че възнамерява да предприеме дейности против търговията на криптовалута , написа " Гардиън ".

 Биткойнът се срина под 13 000 $
Биткойнът се срина под 13 000 $

Причините за обезценяването не са ясни…

Като още един образец за неустойчивостта на валутата цената на един биткойн падна до към 13 500 $ след търгуването му в сряда на ниво от 15 400 $. Тази година цената на криптовалутата скочи с повече от 900% , трансформирайки се в една от най-големите истории във финансовия бранш. По-рано този месец един биткойн струваше съвсем 20 000 $.

Южна Корея - един от най-големите пазари в света за търговия на биткойн, разгласи, че се приготвя да забрани откриването на анонимни сметки за криптовалута и да прокара ново законодателство с регулации, които ще разрешават затваряне на тържищата за цифрова валута, в случай че е належащо.

Преди по-малко от две седмици втора поредна хакерска офанзива принуди затварянето на една от тържищата за цифрова валута в азиатската страна . Youbit беше затворена, откакто изгуби 17% от активите си при хакерска офанзива, която се счита, че е осъществена от КНДР.

 Биткойнът се качи до рекордни $20 000
Биткойнът се качи до рекордни $20 000

В края на ноември беше 10 000 $

Мнозина водещи фигури във финансовия свят, както и топ икономисти, предизвестиха, че валутата е средство за измами и за пране на пари на наркодилърите.

 Биткойни за към 3,5 милиарда лева отлежават иззети в България
Биткойни за към 3,5 милиарда лева отлежават иззети в България

При спецакция против хакери в организация митници на 19 май са арестувани 213,519 биткойна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР