Днес тръгна делото на Светослав Костов, бивш генерален директор на

...
Днес тръгна делото на Светослав Костов, бивш генерален директор на
Коментари Харесай

Тръгна делото на Костов срещу СЕМ, съветът препитва новите кандидати

Днес потегли делото на Светослав Костов, някогашен общоприет шеф на БНР, в Административен съд София-област. Защитата на Костов твърди, че той е бил освободен от поста нелегално.

На първото съвещание юристите на Съвет за електронни медии внесоха спомагателни доказателства. Те обаче не предоставиха контракта за ръководство на Костов, както и протокол от съвещанието, на което бе определен за шеф на радиото. Съдията даде 10-дневен период за запознаване с материалите, а идващото дело бе планувано за 22-ми март. В същото време от през днешния ден Съвет за електронни медии стартира чуване на претендентите.

Ако един от шестимата бъде утвърден, той ще бъде определен на 22-ри януари.

Ако Костов завоюва делото, този избор също ще се окаже противозаконен и някогашният титуляр ще се върне на „ Драган Цанков “.


А чуванията на претендентите се организират през днешния ден и на следващия ден. Днес пред членовете на Съвет за електронни медии концепциите си показват Жени Гаджалова, Антон Митов и Андон Балтаков. Другите трима претенденти за поста са Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР