Днес температурите у нас достигат до 8-11 градуса. Това топло

...
Днес температурите у нас достигат до 8-11 градуса. Това топло
Коментари Харесай

Синоптик смрази с прогноза за следващите дни: Сибирски студ ще скове България!

Днес температурите у нас доближават до 8-11 градуса. Това топло време обаче ще бъде напълно за малко. В петък бързо ще се заоблачи, температурите ще се намалят, в Западна България денят ще стартира с превалявания от дъжд и сняг. През деня в северните региони, главно в Добруджа, ще превалява сняг.
Това сподели синоптикът Петър Янков по Bulgaria ON AIR.
Той посочи, че снежната завивка ще бъде минимална – към 1 см. Прогнозата му е, че в събота облачността ще се раздра и намалее и ще бъде най-вече слънчево, предложи разходка или спортове в планините в неделния ден, която дневните температури ще са 10-13 градуса.
„ Всички пътуващи в петък и събота сутринта би трябвало да имат поради хлъзгавите пътни настилки. Ветровито време с покачване на температурите ще се задържи през идната седмица “, добави Янков.
Синоптикът предвижда, че 10-метрови преспи сняг, каквито има в Турция, у нас не могат да натрупат, тъй като там „ времето е по-жестоко, изключително февруари “.
По-топлото време ще се задържи през първите 10 дни на февруари. В интервала 8-11 февруари ще се появи вятър-снегояд, който ще понижи сензитивно снежната завивка в планините. Но не за дълго.
„ Малък Сечко ще ни изненада с сензитивно захлаждане, на 16-20 февруари ще има внезапно намаляване на температурите. Минималните ще доближат минус 15 в Северна и Западна България. Тези януарски студове са присъщи за развиването на времето и през февруари и март. От 12 февруари стартират превалявания, на 13-14 се чакат и снеговалежи, които ще покачат сензитивно снежната завивка. Следващият интервал с превалявания от сняг ще бъде в края на февруари “, добави синоптикът.
Петър Янков напомни, че съгласно националната метеорология месеци, в които има „ р “, са по-студени.
„ Признак за приближаващ мраз е по-интензивното хранене на птиците, които усещат 5-6 часа по-рано смяната във времето “, добави синоптикът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР