Бионсе ще бъде включена като ново заглавие в последното издание

...
Бионсе ще бъде включена като ново заглавие в последното издание
Коментари Харесай

Бионсе е добавена в новото издание на френски речник

Бионсе ще бъде включена като ново заглавие в последното издание на френския енциклопедичен речник Le Petit Larousse.

Американската попзвезда ще бъде включена в 120-ото издание на известния речник дружно с други звезди, измежду които Кейт Бланшет, френският артист Омар Сай, режисьорът на " Опенхаймер " Кристофър Нолан и френският капитан по ръгби Антоан Дюпон.

Тази година бяха добавени повече от 150 нови думи.
 о
" Много от тях отразяват проблемите, развиването или мощните придвижвания през тази година ", споделя Карин Жирак-Мариние, шеф на отдела за речници и енциклопедии, пред френското списание Le Point.

Бионсе счупи върховете през тази година със сингъла си Texas Hold 'Em от албума Cowboy Carter.

Тя става първата чернокожа жена, заела първо място в класацията за кънтри в Съединени американски щати с Texas Hold 'Em.

В Обединеното кралство тя също по този начин реализира своя втори двоен триумф в класацията, като сингълът и албумът заемат първото място.

Бионсе не за първи път оставя своя отпечатък върху речник. През 2004 година в Оксфордския речник на британския език беше прибавен терминът " bootylicious ", който стана известен с помощта на едноименния шлагер на Destiny's Child, написан в съавторство с Бионсе.
 о
Бионсе заяви, че не се " гордее " с тази дума, като съобщи пред списание TV Hits: " Аз написах песента, само че ми се желае да имаше друга дума, която да измисля, в случай че желаех да имам дума в речника ".

Сред другите нови попълнения в речника са британският израз " fast fashion ", " platisme " - френският термин за теорията за плоската Земя - и " trottinettiste " - човек, който кара скутер, или " trottinette ".

Речникът на Кеймбридж разгласи " халюцинирам " за дума на годината за 2023 година заради новото си, различно значение, обвързвано с изкуствения разсъдък, който създава подправена информация.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР