Днес стартираха ремонтните дейности на пътищата Пазарджик-Батак и Пазарджик-Белово. Това

...
Днес стартираха ремонтните дейности на пътищата Пазарджик-Батак и Пазарджик-Белово. Това
Коментари Харесай

Тодор Попов: Благодаря на вицепремиера Захариева за партньор...

Днес стартираха ремонтните действия на пътищата Пазарджик-Батак и Пазарджик-Белово.

" Това са дълго чакани поправки и е значимо е да се кажат две неща. Първо, че би трябвало да благодарим на нашите сътрудници от държавната власт и неслучайно през днешния ден сме поканили госпожа Захариева, тъй като тези неща се случват посредством помощта от страната. Това е държавна пътна инфраструктура и без съдействието на нашите сътрудници от централната власт тези неща няма по какъв начин да станат. Затова желая да благодаря на нея, тъй като тя също има своето значимо присъединяване тези неща да се случат, и несъмнено на цялото държавно управление и АПИ.

Второ, да благодаря и на нашите сътрудници от " Европейски пътища ", компанията, която извършва обслужването на републиканската пътна мрежа в област Пазарджик. Ние с тях сме работили и в града, и пътя Пазарджик-Пловдив. Знаем мащаба и качеството на тяхната работа и сме уверени, че този план ще бъде изпълнен предварително ", предвижда кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той предложи от тук нататък вниманието да се насочи към второстепенните пътища, макар че от най-голямо значение е да се приключи магистралната мрежа в страната, тъй като пътищата и автомагистралите са кръвоносната система на една страна и с цел да може всички райони да се развиват еднообразно.

" Днес слагаме началото на тези дълго чакани поправки и съм сигурен, че към края на годината ще имаме една извънредно потребна, нова и комфортна инфраструктура, която да обслужва жителите на 5 общини от нашия район. Това са директни пътища, които споделят с регионалния град и както виждате, тук на всеки 3 секунди минава автомобил. Това приказва освен за икономическа интензивност, само че и за обезценка на тези пътища, които не са пипани, откогато са направени. И по тази причина с признателност се обръщаме към нашите сътрудници. А от наша страна ще създадем нужното да усетят тази наша признателност. Така се прави: който е предан към теб, който ти оказва помощ, му помагаш и ти ", заявява Тодор Попов.

Той заяви, че следва и формалното разкриване на правата на ул. " Свобода ". " Остава да се постави последния пласт асфалт и маркировката. Тече ремонтът и на двата булеварда - " Хр. Ботев " и " Ал. Стамболийски ". Не желаеме да има затваряне на придвижването и не бързаме. Надявам се, че до Великден и там ще приключат ремонтните действия.

И което е най-важно да се каже - към този момент сме на финала на публичната поръчка за избор на компания реализатор на обхода на Пазарджик. Имам уверенията на нашите сътрудници от АПИ, че това ще стане доникъде на месец април. И живот и здраве, до Великден ще стартираме тоя по този начин дълго чакан обход на Пазарджик, който ще реши в огромна степен транспортните проблеми с тежкия трафик ", разясни кметът на Пазарджик. Той помоли водачите и жителите за самообладание, тъй като всеки ремонт допуска и неудобства. “, сподели Тодор Попов.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изрази своето задоволство от старта на този план и благодари за поканата на кмета.

" Радостна съм, освен тъй като нашите съграждани са очаквали доста дълго този ремонт, а и тъй като успяхме да осигурим през този мандат незапомнено от доста години средства за нашата област, предопределени за пътната инфраструктура. Предвидили сме единствено за нашата област за идващ мандат 110 километра ремонтирани пътища от второкласната и третокласната мрежа. Тези два пътя са значими освен за няколко общини от региона, само че и за хората, живеещи отвън района.

Щастлива съм, че макар рецесията успяхме да осигурим 67 млн. лева за Околовръстния път. Обществената поръчка сега тече. Обещавам, че няма да ги оставя на мира. Аз също ги напомням. Знам, че има процедури, само че се надявам в средата на април те да са завършили и да може да стартира строителството на по този начин дълго чакания Западен обход на Пазарджик ", показа Захариева.

Тя напомни, че като зам.-министър и като министър в служебния кабинет на районното развиване дружно с изпълнителите от " Европейски пътища " са строили дружно автомагистрала " Марица " и Лот 4 на автомагистрала " Струма ".

" Уверявам ви, че където и да съм, аз постоянно, постоянно се интересувам от инфраструктурата. Защото асфалт може да не се яде, само че той води тези, които ни дават прехраната - води вложителите в районите, в градовете, в общините с добра инфраструктура ", съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева.

Изпълнителният шеф на компанията реализатор " Европейски пътища " Маргарита Попиванова заявява, че извънредно отговорно поемат строителството на тези два огромни плана и ще създадат всичко допустимо да ги завършат до Димитровден. Тя даде техническа информация за двата сектора. Първият обгръща 41 км от път I-8 - от гр. Пазарджик до Костенец. „ Ще има фрезоване и студена рециклация и два пласта асфалт, които ще бъдат с полимер битум за укрепване на пътната основа. Ще бъдат построени отводнителни мероприятия, бетоновите уреди ще бъдат актуализирани. За втория сектор - пътя Пазарджик- Батак – за 32-километровото трасе е планувано фрезоване, полагане на 3 пласта асфалт и геотекстилна мрежа, нови банкети, маркировка, мантинели.

" Това ще са едни пътни артерии, построени по европейски начин”, увери Попиванова.

*Източник - пресцентър на Община Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР