Днес стартира седмото издание на Vivacom Регионален грант. Програмата подкрепя

...
Днес стартира седмото издание на Vivacom Регионален грант. Програмата подкрепя
Коментари Харесай

Стартира седмото издание на Vivacom Регионален грант |

Днес започва седмото издание на Vivacom Регионален грант. Програмата поддържа финансово и логистично публично значими дела на цивилен организации, които имат реформаторски хрумвания за решение на значими проблеми за локалните общности в дребните и огромни обитаеми места. Регионалният грант се реализира в партньорство с Българския център за нестопанско право (БЦНП).

Тази година Програмата се концентрира главно върху две предпочитани области - обучение и запазване на околната среда. На особено онлайн събитие Vivacom и БЦНП показаха новия фокус на акцията и стъпките, които гражданските организации би трябвало да подхващат, с цел да аплайват за финансиране и да извършват по-ефективно плановете си в изискванията на засилени противоепидемични ограничения. ПР специалисти срещнаха участниците с най-важните правила в връзките на Неправителствени организации в областта на образованието и опазването на околната среда.

" Ако първите седем години слагат основата, то тази на Vivacom Регионален грант е солидна, устойчива и изменяща в положителна посока средата за локалните общности в България. Седмото издание на програмата се концентрира върху обучение и запазване на околната среда – две тематики, които изискват дълготрайни и непрекъснати старания, новаторски подходи и отдаденост. Това са параметри, които имаме вяра, че кандидатстващите за поддръжка ще интегрират в своите планове, и че още веднъж ще имаме доста стойностни оферти. " – показа Веселка Вуткова, шеф Корпоративни връзки във Vivacom.

„ Проблемите, основани от пандемията, ни научиха, че единствено дружно можем да намираме положителните и работещи решения. Затова и гражданските организации, с техните начинания за смяна и битка за благоденствие са толкоз значими. Горди сме да кажем, че дружно с Vivacom откриваме седмото издание на Регионалния грант, което ще отвори прозорец за нови и вдъхновяващи истории по какъв начин можем да се оправим по-добре тук и в този момент “ - показа Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право, дълготраен сътрудник на самодейността.

Общият размер на фонда в седмото издание е 60 000 лева Стойността на гранта, който може да получи всеки план, е до 5 000 лв.. Продължителността на плана би трябвало да бъде до една година. Няма ограничаване в броя планове, които една организация може да подаде. В Програмата могат да аплайват и организации, които към този момент са получили финансова поддръжка предишни години. Важното е самодейностите да са с просветителна или екологична тема и да са ориентирани към смяна, потребна за локалната общественост.
Проектните оферти се изпращат до 12 януари 2022 година единствено онлайн, посредством попълване на електронен формуляр за кандидатстване на www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply.

За миналите шест години в границите на Програмата Регионален грант, Vivacom е дал над 382 420 лева за 82 планови хрумвания на 77 цивилен организации. Въпреки здравната рецесия и икономическата криза Vivacom Регионален грант още веднъж застава зад публично значимите дела, които дават отговор на следните критерии:

1) Фокус върху обучение или запазване на околната среда;
2) Полза от реализирането на самодейност или решение на проблем за локалната общност;
3) Въвличане на локалната общественост.

Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант ще бъдат оповестени през март 2022 година Журито, което ще прави оценка и сортира плановете тази година, е в състав: Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни връзки ” във Vivacom, Ива Дойчинова, публицист и деятел за цивилен дела, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „ Българска история “, Райко Байчев, публицист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, шеф на Български център за нестопанско право.

Повече информация и изискванията за кандидатстване в Регионалния грант ще намерите на уеб страницата /, както и на Неправителствени организации Портала (www.ngobgb.info), медиен па сътрудник на Регионалния грант от началото на акцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР