Днес споразуменията за търговия и инвестиции между ЕС и Сингапур

...
Днес споразуменията за търговия и инвестиции между ЕС и Сингапур
Коментари Харесай

Споразумение със Сингапур ще стимулира търговията между ЕС и Азия

Днес споразуменията за търговия и вложения сред Европейски Съюз и Сингапур получиха утвърждението на Европейския парламент.

Парламентът даде зелена светлина и на съглашението за партньорство и съдействие. Това е значима стъпка към влизането им в действие, което ще даде подтик на икономическите връзки и съдействието сред Европейски Съюз и Сингапур и ще докара до засилено икономическо наличие на Европейски Съюз в този бързоразвиващ се район на Югоизточна Азия. Сингапур несъмнено е най-големият търговски сътрудник на Европейски Съюз в района на Югоизточна Азия, като общата двустранна търговия със артикули е на стойност над 53 милиарда евро, а търговията с услуги е на стойност 51 милиарда евро.

В Сингапур са открити над 10 000 предприятия от Европейски Съюз, които употребяват страната, с цел да обслужват целия тихоокеански район. Сингапур е също по този начин най-предпочитаното място за европейски вложения в Азия, като през последните години размерът на двустранните вложения нараства с бързи темпове, достигайки общо 344 милиарда евро през 2017 година

Съгласно комерсиалното съглашение Сингапур ще отстрани всички оставащи мита върху продуктите от Европейски Съюз и ще се задължи да не трансформира съществуващия безмитен достъп за всички останали артикули от Европейски Съюз. Споразумението основава и нови благоприятни условия за доставчиците на услуги от Европейски Съюз, наред с другото в браншове като далекосъобщенията, услугите в региона на околната среда, инженерството, информатиката и морския превоз.

Споразумението за отбрана на вложенията ще обезпечи високо ниво на отбрана на вложенията, в същото време гарантирайки правата на Европейски Съюз и Сингапур да регламентират и да преследват задачите на публичната политика, свързани с опазването на публичното здраве, сигурността и околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР