Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година.

...
Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Патриотите сме ние, днес сме по-единни

Днес сме по-единни, по-сплотени и доста повече от предходната година. С тези думи се обърна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ към хилядите членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, събрали се на възпоменаталния протест пред паметника на „ Тюркян Чешма “, с цел да отдадат респект на жертвите от трагичните събития на така наречен „ възродителен развой “ през 1984 година в кирковското село Могиляне. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.
„ Само да знаете по какъв начин наподобява тази картина от тук! Тук виждам цяла България, хора от всички райони на страната. По-различна картина от предходната година, когато имаше едни хора, които не знаеха къде им е мястото. Тогава казахме - тези, които работят против нашето единение, не са наши другари, а врагове. Каквито и опити да вършат да ни разделят, ние казахме още тогава - мъчно ще е, тежко, само че това е следващото ни тестване. Длъжни сме да бъдем горди и почтени депесари, да преодолеем и това. И то мина, и в този момент виждаме площада. Това знаме не е единствено един метър плат, то е изтъкано с душите на нашите жертви, с тъгата и болката на героите и репресираните. Това знаме ще се вее още дълго време, тъй като е флагът на свободата, мира и единството”, сподели от трибуната Мустафа Карадайъ.
" Местните са надалеч, само че преди този момент са изборите за Европейски парламент. Те са доста значими за Движение за права и свободи, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа през днешния ден се регистрира рецесия на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В ръководството има националисти, които Европа назовава фашисти. Патриотите сме ние ", безапелационен бе Карадайъ.
" Ние имаме отговорност към Родината си и сме длъжни да създадем своя избор, България да направи своя избор, Европейски Съюз да направи своя избор. Затова, да бъдем дейни и да заемем полагащото ни се почтено място!”, приключи речта си водачът на Движението за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР