Днес следобед в Херсон се чуват силни експлозии, съобщи на

...
Днес следобед в Херсон се чуват силни експлозии, съобщи на
Коментари Харесай

Силни експлозии в Херсон, семействата на офицерите от ФСБ напускат Крим - Свят

Днес следобяд в Херсон се чуват мощни детонации, заяви на страницата си във Facebook Серхий Хлан, консултант на ръководителя на регионалната военна администрация в града.

" В Херсон се чуват мощни детонации. Изглежда, че окупаторите са били ударени с доста огромна мощ ", споделя той в известието си.

Успешните дейности на ВСУ принуждават по този начин наречените " управляващи " на краткотрайно окупирания Крим и южната част на Украйна са принудили окупаторите незабавно да реалокират фамилиите си на съветска територия, заяви Главното разследващо ръководство в Киев.

" Въпреки уверенията на популацията, че престоят им на полуострова е безвреден, представители на окупационната администрация на Крим, офицери от ФСБ и командири на редица военни елементи се пробват скрито да продадат домовете им и незабавно да изнесат роднините си от полуострова ", се споделя в отчета.

ВСУ напредват в посока Херсон, само че няма да споделяме освободените селища от съображения за сигурност, съобщи Наталия Хуменюк, началник на взаимния координационен щаб на пресцентъра на Силите за защита на Южна Украйна.

По непотвърдена информация там огромна съветска част се е предала в плен, а пътят към регионалния център за силите на ВСУ е открит.

Сега даже в освободените селища не престават дейностите, ориентирани към разминиране на териториите.

" Напредъкът ни продължава, работата продължава. Успехите са много безапелационни. Осъществяваме огнен надзор върху логистиката на съперника в окупираната територия, направляваме транспортните артерии, където врагът с невероятна непримиримост се пробва да тества нови способи за прекосяване на река Днепър. Но незабавно щом натоварят нов понтон или баржа за превозване, артилерията ни се задейства ", означи Хуменюк.

Според нея моралът на окупаторите в Херсонска област към този момент е разклатен и те към този момент са осведомени по какъв начин да се предадат безвредно и какво би трябвало да създадат, с цел да навредят на подразделението си, тъй че то да стане небоеспособно.

Въпреки това руснаците натрупват запаси на левия бряг, защото е доста мъчно да се транспортира съоръжение до десния бряг. Според Гуменюк съветските окупатори схващат, че би трябвало да изпълнят заповедта, само че осъзнават нейната глупост. ВСУ записва спорадични опити на Руската федерация да щурмува някои елементи на фронта. След тежък отпор обаче окупаторите се завръщат без съоръжение и със загуби на персонален състав.

Гуменюк удостовери, че Руската федерация е съсредоточила няколко подразделения на " кадировци " на левия бряг. В същото време тя напомни, че брадатите кавказци имат за цел да не позволен оттегляне на съветските войски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР