Днес след получен сигнал стартира акция на полицията срещу битовата

...
Днес след получен сигнал стартира акция на полицията срещу битовата
Коментари Харесай

Списъци с имена и парични суми са открити в къща в Монтанско

Днес след получен сигнал започва акция на полицията против битовата престъпност в област Монтана. При претърсването на къща в село Доктор Йосифово са открити три тетрадки и настрана пет листа цялостни с имена на хора от селото и парични суми против тях. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

В къщата живеят мъж на 41 години и жена на 40 години, които нямат престъпни прояви.Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушения против политическите права на жителите и пазаруване на гласове по член 147, алинея 2 от Наказателния кодекс.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана потвърдиха, че от началото на акцията в района са тествани пет сигнала за пазаруване на гласове, като това е първото формираното досъдебно произвеждане.

По време на акцията през миналите избори в област Монтана още веднъж имаше формирани досъдебни производства за пазаруване на гласове, някои от които стигнаха в съда. Има и една неоправдателна присъда, а други каузи още са в развой.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР