Днес си спомняме за Марлон Брандо – опасният чаровник на

...
Днес си спомняме за Марлон Брандо – опасният чаровник на
Коментари Харесай

Марлон Брандо - незабравимият чаровник на Холивуд

Днес си спомняме за Марлон Брандо – рисковият чаровник на Холивуд. Знаменитият артист, който изживя дните си пълноценно и съумя да остави отпечатък върху света на киното се ражда на днешната дата.

Преди да се трансформира в един от най-великите артисти на всички времена, той е характерен бунтовник, който даже не съумява да приключи учебно заведение. Често има проблеми, тъй като в никакъв случай не пропуща да показва ясно позицията си, даже и това да му основава усложнения в живота. Всичко се трансформира обаче, когато младият Марлон открива пристрастеността си към киното и театъра. Той пробива на сцената през 1946 година в постановката „ Кафе Тръклайн “ и още тогава е видян от критиците, които го дефинират като най-обещаващия млад актьор на Бродуей.

Не след дълго Брандо се появява и на огромния екран през 1950 година в ролята на деец от Втората международна война във кино лентата „ Мъжете “. Оттогава чаровникът се радва на големи триумфи в киното и взе участие в огромни продукции като „ Кръстникът “, „ Апокалипсис в този момент “, „ Трамвай предпочитание “, „ Последно танго в Париж “, „ На кея “, „ Супермен “ и „ Юлий Цезар “. Но филмът, с който всички ще го помним, безспорно е „ Кръстникът “.


През 1972 година Марлон се превъплъщава в ролята на шефа на италианската мафия – Вито Корлеоне. Този облик носи голям триумф на Брандо, а и на кино лентата. Затова и никой не е изумен, когато той е номиниран за „ Оскар “ в категорията на „ Най-добър артист “ през 1973 г Въпреки че това е отличие, за което всеки актьор мечтае и мнозина биха завидели на Брандо, той не се появява на церемонията. Актьорът отхвърля да участва на събитието в символ на митинг против дискриминирането на Холивуд по отношение на жителите на Африка. Но това напълно не е единственият скандал в кариерата на Брандо. Всъщност името му е забъркано в една от най-големите секссцени в киното и тя е в лентата „ Последно танго в Париж “. Тогава той изнасилва Мария Шнайдер – брутална сцена, която режисьорът Бернардо Бертолучи не отстранява от кино лентата, макар молбата на актрисата.

Въпреки върховете и спадовете в кариерата си Марлон Брандо остава един от най-великите актьори, раждали се в миналото. Разбира се, той има голям брой оценки още приживе, измежду тях са премиите БАФТА, Еми и Златен Глобус.

Любопитен факт от живота на артиста е, че той имал особена уязвимост към хубавата храна и красивите дами. През обятията му са минали десетки известни и не чак толкоз известни хубавици. Той даже не съумява да запомни всички, с които е прекарвал буйни нощи. Например, до момента в който написа автобиографията си, той се обажда на актрисата Урсула Андрес, с цел да я попита дали са имали интимни връзки.


Марлон Брандо има над 10 деца, четири от тях са от домашната му помощница, която може би е най-голямата обич в живота му.

През 1976 година излиза автобиографията му, известна с именития откъс:

„ Хомосексуалността е толкоз на мода, че към този момент не е вест. Като огромен брой мъжа и аз съм имал хомосексуални случки, от които не се срамя “.

Ако беше измежду нас, през днешния ден Марлон Брандо щеше да навърши 98 година

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР