Днес ще ви разкажем за природните духове - феи, силфи

...
Днес ще ви разкажем за природните духове - феи, силфи
Коментари Харесай

За феите и природните духове

Днес ще ви разкажем за естествените духове - феи, силфи и саламандри.

Точно когато у нас честваме Еньовден на 24 юни, светът отбелязва международния ден на феите и самодивите.

Феите

Феите са най-красивите естествени духове. Те живеят в детайла вода, т.е. в нейната етерна част, от която забележимата вода е външната ѝ демонстрация. Хората, които живеят в самотни пусти места, покрай реки или езера, имат вяра в съществуването на водните нимфи.

Има вярване, че родените сред дните 20 и 24 ноември са надарени със способността да чувах техните песни, тъй като духовете доста обичат да танцуват по вълните при залез слънце или през лунни нощи.

Благоразположени са към хората, само че бягат от скептиците и покварените. Легендите описват за случаи, когато водните нимфи са се влюбвали в хора, омъжвали са се за тях, даже са имали деца. Били са доста правилни, само че доста ревностни съпруги. Тежко на оня мъж, който изневери на своята самодива. Тя освен се връща в своето царство, само че и люто отмъщава. Още:

Нимфи

 За феите и естествените духове

- Нимфите нямат човешки души и по тази причина не са безсмъртни, само че могат да станат, в случай че се съединят с един човек;

Силфи

- Силфите са духове на въздуха. Между тях има колоси, има и джуджета. Те не са благоразположени към хората и контактът с тях е рисков. Някои от силфите са положителни: Богът на ветровете, да вземем за пример, може да бъде доста прелестен, когато ни се показа като ветровит зефир през лятото, само че може да бъде и заплашителен, когато се развихри с стихия и разрушение;

Саламандри

- Саламандрите са духове на огъня. Те са рискови. На тях се дължат пожарите, зародили без очевидна причина;

Гноми

- Гномите са дългобради червени джуджета, охраняващи скъпоценни находища в недрата на Гея и са пазители на детайла земя. Приказните същества населяват скалисти дупки и пещери надълбоко в земните глъбини. Те са описвани като брадати и носещи островърхи и шарени шапки. Живеят в естествени пространства покрай земята и се грижат за дивата природа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР