Днес ще ви предложим една страхотна рецепта – много лесен

...
Днес ще ви предложим една страхотна рецепта – много лесен
Коментари Харесай

Лесна рецепта за сладкиш с мармалад – ще ви стане любим!

Днес ще ви предложим една страхотна рецепта – доста елементарен сладкиш с мармалад. Всъщност каква ти рецепта – та това си е същинска находка. Лесен, апетитен, става за нула време и се харесва и от дребни, и от огромни.

Ето и какви са нужните артикули:
✔️ яйца – 2 броя,
✔️ брашно – 1 1/2 чаена чаша,
✔️ захар – 1 1/2 чаена чаша,
✔️ кисело мляко – 1 чаена чаша,
✔️ хлебна сода – 1 чаена лъжица,
✔️ олио – 1/2 чаена чаша,
✔️ какао – 1 супена лъжица,
✔️ мармалад – 1 чаена чаша,
✔️ пудра захар – 1/3 чаена чаша.

Първата стъпка от рецептата за сладкиш с мармалад е подготовката на сместа. Разбивате яйцата дружно със захарта благодарение на миксер или тел за разтрошаване. След това добавяте олио и още веднъж разбивате. Разбърквате хлебната сода в киселото мляко и ги добавяте към останалите течни съставки.

Пресейте брашното и какаото и ги смесете. Добавете сухите към течните съставки и разбъркайте добре, до момента в който получите хомогенна примес. В тава с приблизителни размери  22 на 30 см поставяте хартия за печене, изсипвате сместа и печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 30 минути.

След като сладкишът се изпече го извадете от фурната и го оставете да изстине. След като изстине с тъничък дълъг нож го разрежете на два блата. Намажете долния блат с мармалад и поставете горния. Поръсете с пудра захар и нарежете на правоъгълници или ромбове. Това е нашата рецепта за сладкиш с мармалад! Ако я извършите, ще се убедите какъв брой бързо и елементарно се получава. А също и какъв брой е апетитен.

Добър вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР