Днес ще станат известни имената на тазгодишните финалистки на Откритото

...
Днес ще станат известни имената на тазгодишните финалистки на Откритото
Коментари Харесай

Полуфинали при жените: Коментирайте днешните мачове


Днес ще станат известни имената на тазгодишните финалистки на Откритото състезание на Съединени американски щати. В първия мач от програмата една против друга ще се изправят Каролин Гарсия и Онс Жабур. Французойката се трансформира в една от приятните изненада на сезона в женския Тур, като сега е в серия от 13 следващи победи, почнала на триумфалния за нея WTA 1000 шампионат в Синсинати. При възможен триумф през днешния ден Гарсия ще стане едвам втората французойка, достигнала до заключителния конфликт в Ню Йорк, откакто Мери Пиърс игра за купата през 2005 година

От своя страна Жабур е устремена към втория си следващ полуфинал на Големия шлем, откакто бе на един сет от купата на Уимбълдън, само че позволи поврат против Елена Рибакина. Тунизийката стана първата арабска тенисистка, достигнала до полуфинал на US Open и сигурно е пределно стимулирана да продължи да написа история.

След това на корта ще излязат две от главните фаворитки за купата – Ига Швьонтек и Арина Сабаленка. Белорускинята завоюва първия конфликт посред им, състоял се на Финалите на WTA предходната година, само че през сегашния сезон Швьонтек е в серия от три следващи чисти победи против тази съперничка. Един от тези мачове бе на хард – четвъртфиналът в Доха, където Швьонтек се наложи безапелационно с 6-2, 6-3.
„ Артър Аш “, начало в 02:00 ч.
Каролин Гарсия – Онс Жабур
Ига Швьонтек – Арина Сабаленка

Днес още веднъж ще има и няколко мача с българско присъединяване. Габриел Донев ще играе против Валерио Перуца (№1666) на осминафинала на М15 шампионата в Констанца, а Елеонор Чакърова ще се изправи против Вероника Родригес (№571) на същата фаза на W15 конкуренцията в Канкун.

Още две българки ще играят осминафинали на равнище ITF – Гергана Топалова ще опита да преодолее Жаклин Авад (№485) на W25 шампионата в Кайро, до момента в който Диа Евтимова ще се изправи против Диана Марчинкевица на W60 конкуренцията в Монтрьо.

Коментирайте с нас всичко най-интересно. Не се толерира писането на политически мнения.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР