Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, мощна в

...
Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, мощна в
Коментари Харесай

Код жълто: Седмица на бури и градушки

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, мощна в часовете след обяд и преди среднощ. По-значителни като количества ще са преваляванията в западната половина от страната- 20-25 л/кв.м.

На доста места ще има краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Очакват се и градушки. По-значителни количества превалявания ще има тук-там, основно в западната половина от страната. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури - сред 21° и 26°, осведоми бТВ.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Вятърът ще бъде от североизток до сдържан. Максимална температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра – към 9°.

До края на седмицата въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, мощна в следобедните часове и до среднощ. През множеството дни ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Очакват се и градушки. Най-голяма възможност за по-интензивни и обилни по количество превалявания има в четвъртък, тук-там, основно в Западна и Централна България. Временно затихване на явленията, в множеството региони, ще има след среднощ и в ранните утринни часове, когато и облачността краткотрайно ще се раздира. Вятърът ще се задържи най-вече от североизток, слаб до умерен; във вторник за малко ще бъде от северозапад. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 20° и 25°, малко по-високи в сряда. Минималните ще са най-често сред 10° и 15°.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР