Днес ще се проведе онлайн Европейски съвет, посветен изцяло на

...
Днес ще се проведе онлайн Европейски съвет, посветен изцяло на
Коментари Харесай

Йотова: България да не допуска двойни стандарти при разпределението на Ковид-ваксината в ЕС

Днес ще се организира онлайн Европейски съвет, отдаден напълно на нуждата от координирани ограничения за битка с пандемията. Очаква се за първи път съответно да се приказва за имунизациите и готовността за имунизиране на европейските жители. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в персоналния си профил в обществената мрежа Facebook.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че в най-оптимистичния вид първите доставки на имунизацията против Ковид-19 ще бъдат сред 20 и 50 млн. месечно за целия съюз. Въпросът ще бъде комплициран на масата - по какъв начин ще бъдат разпределени имунизациите, кои страни и кои групи жители би трябвало да бъдат приоритет?, написа още Йотова и прибавя: Не познавам авансово българската позиция, само че изрично не би трябвало да позволяваме двойни стандарти. Животът на един жител от една страна членка не коства по-малко или повече от живота на жител от друга страна членка.

Що се отнася до вътрешните критерии, измежду първите имунизирани би трябвало да са лекарите и медицинските чиновници. Проблемът с тях става пагубен.

България би трябвало да упорства да се вкарат най-малко бързи проби на въздушните и сухопътни граници на страните. Аргументът ни е още по-силен като страна, външна граница на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР