Днес ще се проведе извънредно заседание в Министерството на вътрешните

...
Днес ще се проведе извънредно заседание в Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

АД НА ПЪТЯ КРАЙ СВОГЕ: Предстои извънредно заседание в МВР

Днес ще се организира изключително съвещание в Министерството на вътрешните работи (МВР). Спешната среща е поради тежкия пътен случай край Своге, оповестиха от ведомството. Вчера към 17.00 ч. рейс с 33-ма пасажери се обърна и падна в дере в Искърското дефиле. Загинаха 16 души, ранените бяха признати в четири столични лечебни заведения.

Началникът на Клиниката по неврохирургия в " Пирогов ", където постъпиха шестима от потърпевшите, проф. доктор Николай Габровски, разяснява през вчерашния ден, че злополуката е била извънредно тежка. " Има пациенти с засегнати крака и гръден панер, контузии в коремната област, има пациент с фрактура на гръбнака ", разясни той и ууточни, че ще са нужни най-малко 24 часа, с цел да се получи по-трайна информация.

В съвещанието в Министерство на вътрешните работи през днешния ден ще вземат участие и представители на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и на Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС).

Понеделник - 27 август, ще бъде ден на народен печал в памет на жертвите. Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите в тежката злополука край Своге. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина, оповестиха от държавната пресслужба.

Според първичните информации рейсът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия все още. По същото време в региона е валял мощен дъжд, беше доказано по-рано.

Валентин Радев изрече съболезнованията си към околните на починалите и ранените при злополуката край Своге. От 17 ч. персонално съм уведомил ръководителя на националното заседание, президента неколкократно, министър-председателя неколкократно, които са в течение, както и основния прокурор. Получен е сигнал на 112, незабавно по-късно са мобилизирани от Своге полиция,пожарна и Спешна помощ. На място виждат ПТП, станало на 2 км. от изхода на Своге в посока София, с 34 пасажери, един от които е лидерът. Автобусът е влезнал в прикосновение с три коли в насрещното придвижване, като аргументите в този момент се откриват. Обърнал се е през мантинелата, може би няколко пъти, и е паднал в поречието на реката ", изясни вътрешният министър.

Мантинела е имало по цялото продължение на пътя, съобщи министър Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР