Днес ще бъде слънчево и горещо - под 30° ще

...
Днес ще бъде слънчево и горещо - под 30° ще
Коментари Харесай

Градусите отново скачат до 40 през следващата седмица

Днес ще бъде слънчево и горещо - под 30° ще останат температурите единствено по Черноморието, а в останалата, по-голяма част от страната, оптималните ще бъдат от 30 до 35 градуса. Ще духа слаб североизточен, по Черноморието югоизточен вятър. Вероятност за валежи има основно в планините от Западна България.
Прочетете още
С към градус ще се покачат температурите на следващия ден - оптималните ще бъдат от 31° до 36°. Ще се задържи най-вече слънчево и съвсем безшумно, в източните региони, в това число и на морския бряг, с до сдържан югоизточен вятър. Слънчево ще бъде и по Черноморието с температури следобяд от 24° до 28°.

Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от нос Калиакра към момента едвам 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е дребна.

Ще духа слаб до сдържан вятър с посока от запад-северозапад. Температури в курортите - от 22° на Алеко до 26° в Боровец, в Банско - 31°.

На Балканите също ще бъде най-вече слънчево, само че в северозападните региони от полуострова, а през нощта и в централните, под въздействие на леден атмосферен фронт, се чакат захлаждане, превалявания и гръмотевични стихии.

У нас през нощта против понеделник от северозапад също ще стартират превалявания, тук-там съпроводени от гръмотевици. Има условия и за градушки.

В понеделник ще превали и прегърми на повече места в планините и североизточните региони.

През идващите дни ще бъде по-често слънчево, вероятността за превалявания с всеки ден ще понижава, а температурите ще се покачват и на обособени места оптималните още веднъж ще доближат 40°.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР