Днес ще бъде много ветровито, а застудяването ще продължи. Ще

...
Днес ще бъде много ветровито, а застудяването ще продължи. Ще
Коментари Харесай

Очакват ни силни ветрове, на места и дъждове

Днес ще бъде доста прохладно, а захлаждането ще продължи. Ще духа мощен, в Северна България и източните региони от страната - на пориви плевел вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на доста места намаляваща до най-вече слънчево време. Почти без превалявания. Максималните температури ще са сред 9 и 14 градуса, в София към 10.

Атмосферното налягане в утринните часове е по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се покачва и до вечерта ще стане над междинното.

В планините ще е много прохладно. Ще духа плевел, по високите и открити елементи – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, тук-там намаляваща до най-вече слънчево време. Почти без превалявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра – към минус 4.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа мощен, краткотрайно до плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 12 и 14 градуса. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е към 17 градуса.

За територията на цялата страна са обчвени предупредителни кодове. За областите София, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора кодът е жълт. За вскички останали области на страната – оранжев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР