Днес се състоя заседание в Софийския районен съд по гражданското

...
Днес се състоя заседание в Софийския районен съд по гражданското
Коментари Харесай

Проведе се заседание по делото на Сотир Цацаров срещу Кирил Петков

Днес се състоя съвещание в Софийския областен съд по гражданското дело, заведено от някогашния основен прокурор и някогашен ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в против съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ поради негово изявление в качеството му на министър председател. Двамата не се явиха в съда, те бяха представлявани от юристи. Делото продължава на 1 февруари 2023 година.

Искът на Цацаров е за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на персоналния и професионален престиж, достойнството и достолепието, вследствие медийно изявление от 14 и 16 януари т.г. на по отношение на позволява до класифицирана информация на Цацаров, когато той беше началник на КПКОНПИ. 

Допускът беше лишен от Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС). Цацаров уточни тогава, че това е станало след нескончаем институционален напън, извършен по отношение на управлението на организацията от министър-председателя и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. На 24 февруари Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) анулира акта, с който се лишава достъпа до класифицирана информация на Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в.

Съдът през днешния ден изслуша един очевидец, от страната на Цацаров, който описа по какъв начин някогашният ръководител на КПКОНПИ е възприел думите на Петков, че е обезсърчителен и му е лишен позволява до класифицирана информация. Адвокатът му изиска от съда да бъдат призовани още двама очевидци, с цел да се откри достоверността на обстоятелства, изложени от. По време на делото се изиска и да бъде изискана досието от ДАНС за отнетия допуск до информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР