Днес се проведе заседание на Общиснкия оперативен щаб за превенция

...
Днес се проведе заседание на Общиснкия оперативен щаб за превенция
Коментари Харесай

Ловеч има легла за ковид, но не и лекари

Днес се организира съвещание на Общиснкия действен щаб за предварителна защита и ограничаване на разпространяването на ковид. От пресцентъра на общината осведомят за растеж на инфектираните.

Регистрираната 14-дневна заболеваемост за региона към 17.01.2022 година е 821 на 100 хиляди население.

Ловеч е на трето място по брой болни в региона с 1131.8 на 100 хиляди Пред него се подреждат само общините Троян и Априлци. Община Летница също е предходна границата от 250 на 100 хиляди население.

За момента няма дефицит на болнични кревати. За региона от 190 кревати за не усложнени случаи има 110 свободни. Това се изяснява с многото по-леки случаи, които не са приети в болница.

В МБАЛ " Д-р Параскев Стоянов " в Ловеч има 31 свободни кревати за не усложнени случаи, само че има и трима заболели лекари от COVID-19, заяви шефът на болничното заведение Янко Кочев.

Според доктор Николай Дяков, шеф на Спешно поделение, разновидността омикрон визира всички. Разпространението му е по-бързо от предходните разновидности на коронавирус, само че натискът върху болничните заведения към този момент е по-лек, добави доктор Антонио Маринов, шеф на Районната здравна каса.

До 17 януари 2022 година са осъществени 2949 проби на учениците, за 24 януари тестванията са обезпечени. Под карантина са сложени 13 паралелки и една група в детска ясла.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР