Днес се проведе се работна среща между министър-председателя Кирил Петков

...
Днес се проведе се работна среща между министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

Малките търговци на горива стигнаха до Кирил Петков

Днес се организира се работна среща сред министър-председателя Кирил Петков и Асоциацията на българските търговци и превозвачи на горива . На нея бяха разисквани наболели проблеми в сектора, измежду които Държавният запас и наложителните ресурси от петрол и нефтопродукти. Също по този начин опциите за импорт на горива и ограничения за реализиране на действителна и транспарантна конкурентна среда, с оглед поддържането на обективни и пазарни цени за крайните консуматори.

От Асоциацията на българските търговци оповестяват, че по време на срещата са набелязани някои незабавни ограничения за понижаване цените на горивата, подкрепяне на бизнеса и потреблението.

Припомняме, през вчерашния ден новото държавно управление да облекчи административната тежест в бранша.

Според Георги Тенев, правист на Асоциацията на българските търговци огромна спънка за конкуренцията лицензите, разрешителните и обезпеченията, към разнообразни институции, които постоянно се припокриват, в своите цели. За тези обезпечения е значимо да се знаят, че те са в пари и търговецът би трябвало да ги внесе авансово, с цел да може да работи. Наред с тези условия към търговците на горива с бензиностанции, се прибавят и такива за вложения в енергийна успеваемост, които пък се нуждаят от енергийно счетоводство. Те самите са резултат от едно закъсняло транспониране на две европейски наставления, заключва той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР