Днес се проведе работна среща на вътрешния министър с Каролине

...
Днес се проведе работна среща на вътрешния министър с Каролине
Коментари Харесай

Бойко Рашков се срещна с австрийската си колега Каролине Едщадлер

Днес се организира работна среща на вътрешния министър с Каролине Едщадлер, федерален министър по въпросите на Европейски Съюз и конституцията на Република Австрия, и ръководена от нея делегация.

Двете страни показаха удовлетворение от високото ниво на политически разговор и професионално съдействие сред България и Австрия, включително в региона на вътрешните работи и сигурността.



Министър Рашков срещна министър Едщадлер с ограниченията, подхванати от България по отношение на миграционния напън и преодоляването на бежанската вълна.

В рамките на диалога бяха обменени отзиви по отношение на опциите за разширение и задълбочаване на двустранното взаимоотношение по тематики от съвместен интерес, както и по отношение на настоящата миграционна конюнктура в Европа. Беше реализирано единодушие по отношение на нуждата от споделена общоевропейска отговорност на държавите-членки при ръководството на миграцията.

Министър Едщадлер посочи значимостта на взаимното доверие и откритите отлични контакти сред България и Австрия на всички нива. Тя показа и високата оценка на австрийската страна за напъните на България за гарантиране на сигурността на външната граница на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР