Днес се проведе поредното заседание по делото за убийството на

...
Днес се проведе поредното заседание по делото за убийството на
Коментари Харесай

Бивш приятел на Ивет, убила баба си: Непрекъснато сменяше настроенията и мислите си

Днес се организира следващото съвещание по делото за убийството на актрисата Виолета Донева, при което обвинена е личната ѝ внучка - 19-годишната Ивет Стайкова. Пред съда трябваше да се яви татко ѝ Иво Стайков, който пръв разкрил майка си мъртва в жилището ѝ в столичния кв. " Изток ". Той обаче не се яви в правосъдната зала през днешния ден.

Бивше гадже на Ивет бе измежду разпитаните на днешното съвещание. 19-годишното момче описа, че се познавал със Стайкова две години преди трагичния случай и е бил наясно с това, че тя използва дрога.

" Ивет употребяваше опиати. Виждал съм я. Взимаше амфети. Държеше се биполярно, като непрестанно сменяше настроенията и мислите си ", описа той.

Прокурорът по делото напомни показанията на момчето, които той е дал в досъдебната фаза. За разлика от сбитата му изява пред съда през днешния ден, пред проверяващите, преди време, той е дал извънредно подробни показания.

Тогава приятелят на Ивет е споделил пред проверяващите, че при започване на тяхното запознанство тя била " умна, красива и поддържана, а връзката с нея била естествена ".

" Тя към този момент беше почнала да използва амфети. Взимала е най-малко от към 5 години всичко - от екстази, марихуана, кокаин,  антидепресанти, приспивателни и други работи, на които даже не мога да им кажа името. Запознахме се в нейното учебно заведение, бяхме обща компания и по-късно станахме интимни. През 2021-а Ивет имаше халюцинации, говореше несвързано. Започна да се случва и откакто се е наспала. Това е повода, заради която се разделяхме на няколко пъти. После тя спря опиатите, отново беше обикновено момиче, само че след това стартира още веднъж да използва и стартира с несъответстващото държание ", разказало пред проверяващите момчето.

Бившият другар на Ивет пояснил тогава, че Стайкова е желала да избяга от действителността и с приема на доста и разнообразни типове дрога е говорела за разнообразни светове.

" Започна да използва метамфетамин и нямаше нищо общо с действителността. Сменяше настроенията си, нямаше дами другари, общуваше единствено с мъже. После прекратихме взаимоотношенията си. С течение на времето забелязах, че Ивет стартира да не понасяше действителността и постоянно употребяваше дрога, с цел да избяга от действителността ", гласят показанията на момчето.

След раздялата им, няколко месеца преди убийството на актрисата Виолета Донева, те са се виждали няколко пъти.

" Тогава тя говореше за звезди и галактики, приказваше несвързано, трябваше някой да ѝ споделя каква да прави. Мозъкът ѝ беше изпит от опиатите. Ивет имаше многочислени разновидности за хора, които ѝ доставяха опиатите. Тя нямаше предпочитание да спре дрогата. Без опиати не можеше да живее ", установил пред проверяващите екс приятелят на Ивет.

Ивет Стайкова е обвинена за убийството на баба си. Актрисата бе открита мъртва през октомври 2022 година в жилището си с нанесени по тялото 54 удара с нож. Шест от ударите засегнали витално значими органи по тялото и главата на Виолета Донева, като от самото начало 79-годишната жена е била в схващане и изпитвала болки, написа " Труд ".

Следващото съвещание по делото е планувано за 9 февруари 2024 година

Тогава ще бъде свикан още веднъж бащата на Ивет - Иво Стайков, който не се яви през днешния ден в съда, и ще бъдат прегледани направените към този момент ДНК експертизи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР