Днес се предвижда да бъдат изляти 300 куб.см бетон за

...
Днес се предвижда да бъдат изляти 300 куб.см бетон за
Коментари Харесай

Разширяват лъчелечебния център към Онкото във Враца

Днес се планува да бъдат изляти 300 куб.см бетон за бункера на новия линеен ускорител в Онкото във Враца, оповестиха от управлението.
КОЦ-Враца е единственото лечебно заведение, което обслужва пациенти с онкологични болести от трите области в Северозападна България. С цел повишение на качеството на здравните услуги, управлението на центъра – шефът доктор Томов, шеф Отделение по лъчелечение и медицинския съвет взеха решение за разширение на лъчелечебния център. Тази инвестиция ще бъде осъществена със лични средства.
Ще бъде издигнато ново поделение за пациентите като втори етаж на лъчелечебния център, което ще дава отговор на всички актуалните условия за неговото действие. 
" По проекта за възобновяване и резистентност чакаме от министерството на опазването на здравето нов втори ускорител. За тази цел построяваме второ процедурно помещение.
В момента разполагаме с един линеен ускорител и един компютър-томограф, с които работим по най-модерните техники на лъчелечение по европейски стандарти. Със лични средства през миналите години купихме съвременна дозиметрична инсталация, както и единствена по рода си в страната верификационна инсталация за инспекция на дозиметричните проекти за пациентите.
С втори линеен ускорител ще осигурим непрекъсване на лъчелечението на пациентите, когато се наложи техническа профилактика на един от двата линейни ускорителя. Ще бъдат включени нови методики на лъчелечение, да вземем за пример радиохирургия. Ще се употребяват скъпоструващите планираща, дозиметрична и верификационна системи и за двата ускорителя. Ще се усили потенциалът за лъчелечение на лечебното заведение ", допълниха от управлението на лечебното заведение
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР