Днес се поставя началото на голямо събитие в България -

...
Днес се поставя началото на голямо събитие в България -
Коментари Харесай

100-годишният Анжел Вагенщайн оглави обществен съвет на ЛЕВИЦАТА!

Днес се слага началото на огромно събитие в България - обединяване на левицата, съобщи той

Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! образува Обществен съвет към обединението по самодейност на Анжел Вагенщайн. В състава на Съвета влиза необятно посланичество на университетските, научните и креативните среди.

Анжел Вагенщайн: „ Днес се слага началото на огромно събитие в България - обединяване на левицата. Щастлив съм, че тук при нас се заражда ново начало на взаимност, на приятелство, себеуважение. Много съм благополучен да участвам на зараждането на нова политическа групировка, наречена ЛЕВИЦАТА!. Човек не може да бъде изключван от левицата. Може да бъде изключван от партия, само че не и от левицата “.

Вагенщайн прикани за ненасилие, за братска любов и взаимност и като човек изпитал насилието върху себе си нееднократно, изрази вяра, че тези времена са останали в предишния век.

Анжел Вагенщайн е живата история на модерна България. За 100-годишната си възраст е осъждан на гибел преди ’44-а година, след ’44 беше е подлаган на политически репресии. За тези 100 години обаче той получи любов и самопризнание, даде всичко, което можеше да даде на България, на българската и на интернационалната общност. Целия си живот на Анжел Вагенщайн е битка за Свободата – не неговата, на всички. Свобода, за която е платил с всичко, с което е можел да заплати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР