Днес се навършват две години от второто официално встъпване в

...
Днес се навършват две години от второто официално встъпване в
Коментари Харесай

Румен Радев встъпва в третата година на втория си мандат като президент

Днес се навършват две години от второто публично встъпване в служба на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, напомни.

Последните 12 месеца президентът Румен Радев беше и в ръководството, и в съпротива. През февруари разпусна 48-ото Народно заседание, насрочи следващия парламентарен избор и назначи петия си длъжностен кабинет с министър председател Гълъб Донев, който оглавяваше и четвъртото му краткотрайно държавно управление.

Сложни останаха връзките сред президента и част от партиите в 49-ото Народно събрание, в което първите две обединения образуваха нов кабинет с министър председатели на ротация.

" Не чакам " целувката " сред Борисов и Петков да роди нещо друго, с изключение на омерзение. То не води до доверие и устойчиви решения ", сподели Радев тогава.

Президент и ръководещи останаха на разнообразни позиции по тематиката за изпращане на военна помощ на Украйна.

Спор имаше и на тематика " енергетика " поради прекратяването на концесията на " Лукойл " и поради по-високата такса за пренос на съветски газ през България.

Правителството не съумя да убеди президента в претекстовете си за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Радев отхвърли да освободи и ръководителя на ДАНС по искане на премиера.

В началото на годината Радев сезира Конституционния съд " за бруталното и в доста връзки некадърно посягане върху българската Конституция ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР