Днес съвършената христоподражателна любов е по-нужна от всякога. Днес, когато

...
Днес съвършената христоподражателна любов е по-нужна от всякога. Днес, когато
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Неспособността ни като хора да живеем в траен мир все по-видимо определя облика на съвременния свят

Днес съвършената христоподражателна обич е по-нужна от всеки път. Днес, когато тестванията и пред християните, и пред цялото човечество се усилват неимоверно, когато живеем във все по-голяма неустановеност и страхове, когато естествени бедствия и военни спорове осъждат стотици и милиони на изгнаничество и ограничения, а прибързано погубените човешки животи са безчет, в света от ден на ден се ускорява тягостното чувство за изтощение и беззащитност. Това споделят Негово Светейшество Патриарх Максим и архиереите от православната черква в патриаршеско и синодално Пасхално обръщение.

Неспособността ни като хора да живеем в дълготраен мир и снизхождение, в примирение, взаимно съгласие и взаимопомощ, отсъствието на съчувствие и състрадание в отношението на човек към индивида, а също по този начин и нежеланието за реализирането на Божията свята и съвършена воля – всичко това все по-видимо дефинира образа на актуалния свят и заплашва да ни лиши от убеденост в самия смисъл на нашия живот и битие, гласи посланието.

Като християни ние знаем, че единственото, което е в положение да промени тази нерадостна картина, да върне и да укрепи увереността ни в смисъла на спасението, а с това да промени и действителността, в която живеем, това е упованието ни в Бога и в Неговия мил промисъл за света и индивида, споделят Патриах Неофит и Църквата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР