Днес Рено потвърдиха официално, че прекратяват партньорството си с Торо

...
Днес Рено потвърдиха официално, че прекратяват партньорството си с Торо
Коментари Харесай

Официално: Рено се разделят с Торо Росо и отиват в Хонда

Днес Рено потвърдиха публично, че приключват партньорството си с Торо Росо по взаимно единодушие в края на сезон 2017. Производителят на мотори и Ф1 тимът работеха дружно през 2014, 2015 и 2017 година и завоюваха общо 137 точки, а най-хубавият им резултат бе четвърто място, записан от Макс Верстапен през 2015 година.
В заводския тим на френската марка през сезон 2018 отива водачът на Торо Росо Карлос Сайнц. 23-годишният испанец направи дебюта си във Формула 1 през 2015 година с младежкия отбор на Ред Бул и след три сезона, прекарани с екипа, ще премине към Рено, където ще е съотборник на Нико Хюлкенберг, заемайки мястото на Джолиън Палмър.

След раздялата си с Торо Росо Рено минават към Макларън: " Renault Sport Racing и McLaren Racing на драго сърце оповестяват, че са подписали тригодишен контракт за доставка на мотори - за сезон 2018, 2019 и 2020. Макар Макларън от години да са във Формула 1, това ще е първото партньорство сред тима и Рено. За Макларън мотивацията е ясна: Рено демонстрираха опцията си да конструират мотор, кадърен да печели трофеи. За Рено това партньорство ще значи опция да доставя на още един топ тим, който ще дава първокласна противоположна връзка и ще оказва помощ за развиването на мотора ".

" Макларън-Рено е партньорство, което ще се бори за победа ", приключва изказването.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР