Днес ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев

...
Днес ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев
Коментари Харесай

Задълбочаване на сътрудничеството между Русенския университет, община Русе и Тараклийския район

Днес ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев организира работна среща с ръководителя на Тараклийски регион, Молдова - господин Иван Паслар и кмета на община Русе - господин Пенчо Милков.

Основните посоки, които бяха разисквани по време на срещата, са продължение и разширение на взаимните действия сред Русенския университет, община Русе и Тараклийския регион, както и интензифициране на съдействието със междинни учебни заведения, културни организации и бизнес институции.

Проф. Белоев и господин Паслар разискаха допълнения и промени на програмата за съдействие, които да бъдат признати от Академичния съвет на Русенския университет в края на този месец.

Договориха се още за академичната година, започваща през есента, да бъде инициирано приемането на 30 студенти в отдалечена форма на образование, компетентност „ Бизнес мениджмънт “.

Това ще бъде още една крачка към консолидираното на Тараклийския държавен университет „ Григорий Цамблак “ като филиал на Русенския университет, което се чака да бъде финализирано в къси периоди.

В същото време, младежите, които се дипломират в този момент и имат предпочитание да се образоват в Русенския университет, ще получат този късмет, без значение от рестриктивните мерки, наложени от пандемията с Коронавирус -19 в международен мащаб.

В края на срещата господин Паслар предложения господин Милков и проф. Белоев на „ Етно фестивал “, провеждан годишно през втората половина на месец септември. В събитието се възнамерява присъединяване на танцов състав „ Хармония “ при Русенския университет и възпитаници от учебните заведения в община Русе.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР