Днес ръководството на роботизираните операции в Хюстън, САЩ, успешно подмени

...
Днес ръководството на роботизираните операции в Хюстън, САЩ, успешно подмени
Коментари Харесай

Успешен ремонт: поправиха електрическите системи на МКС изцяло в роботизиран режим

Днес управлението на роботизираните интервенции в Хюстън, Съединени американски щати, сполучливо подмени развален комутатор на Международната галактическа станция. Напомням на читателите, че повредата, която бе установена в края на април, причини 25% спад в електрическата мощ на МКС и това докара до отсрочване на изстрелването на американския транспортен съд “Драгън ”, което беше планувано за 1-ви май.

НАСА оповестява, че днешният ремонт е исторически – едвам за повторно в историята на космонавтиката сходна повреда бе поправена единствено благодарение на роботи, без да се постанова астронавт в скафандър да излиза в открития космос. Международната галактическа станция е идеална платформа да се тестват авангардни технологии. Такива технологии ще са сериозни и при реализацията на бъдещи задачи, изключително в този момент, когато НАСА се готви да изпрати още веднъж човек на Луната до 2024 година.

Междувременно СпейсЕкс възнамерява изстрелването на кораба “Драгън ” да бъде извършено на 3-ти май. Това ще е 17-тата задача за компанията на Илон Мъск по доставка на провизии до МКС. За страдание метеоролозите дават едвам 40% късмет за хубаво време на 3-ти, тъй че може да се чака още някое отсрочване. 

Източник: НАСА 

Снимка от изстрелването на транспортен съд “Драгън ” през декември. Photo credit: NASA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР