Днес работната група по въпросите на медиите в Европейския парламент

...
Днес работната група по въпросите на медиите в Европейския парламент
Коментари Харесай

ЕП поиска от министър Терзийски бързи отговори за резултатите от разследванията на полицаи

Днес работната група по въпросите на медиите в Европейския парламент излезе с остро писмо до Христо Терзийски, министър на потушаването на митинги по всевъзможен начин, пардон, министър на вътрешните работи на Република България, написа Мария Спирова от Да, България в персоналния си профил във фейсбук.
„ С писмото си евродепутатите изискват бързи, ясни и точни отговори по отношение на резултатите от вътрешните следствия, които Министерство на вътрешните работи е длъжно неотложно да организира по множеството документирани свидетелства за набези, напръскване с пикантен спрей, побои и непозволено задържане на публицисти, осъществени от чиновници на реда (или други типове охранители на митинга, привлечени от Министерство на вътрешните работи в нощта на 2 септември, даже това не знаем.)

Ако Терзийски и Борисов си фантазират, че този срамен скандал ще отшуми в паниката, лъгали са се. Никой няма скоро да не помни дивашката разпра, на която се отдадоха униформени чиновници на страната, в случай че не и на справедливостта.

Отговорите към този момент са закъснели безумно и нито свиването по дупките, нито кръговата защита с нелепи наизустени опорки ще помогне.

П.П. Много ще е любопитно по какъв начин Рамона Стругариу и останалите възмутени евродепутати ще реагират, като научат, че всички арестувани протестиращи в нощта на насилието са пуснати от съда, тъй като един и същи служител на реда се опита да натопи шест индивида, обясняванки, че ги е видял да вършат неприятни работи едновременно, но на разнообразни места? Как ще го изясни това горкият Терзийски, който, с изключение на да праща пехливани да събарят мирни жители по земята, друго очевидно не умее?”, написа още в поста си Мария Спирова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР