Днес пускат водата в село Стефан Караджово, което е на

...
Днес пускат водата в село Стефан Караджово, което е на
Коментари Харесай

Пускат водата в селото на мъжа, нахлул във ВиК по халат и с шампоан

Днес пускат водата в село Стефан Караджово, което е на изсъхнало от петък, заяви пред " 24 часа " шефът на ВиК Болярово Атанас Дженков. В знак на митинг преди дни в офиса на сдружението влезе мъж по халат и изиска шампоан, с цел да се изкъпе.

Стоян Илиев стачкува, че шести ден няма вода.

„ Надявам се да има смисъл и да се изплашен малко. В XXI век желая да имам вода ”, сподели той в ефира на „ Здравей, България ”. Мъжът прецизира, че в странджанското село Стефан Караджово живеят възрастни хора с хронични болести, както и чужденци, закупили парцели у нас. Заради безводието детската градина в селото работи до обед. Хората се доставят с вода от чешма с минерален извор. Недоволните поданици започнаха и подписка, с която ще упорстват за промяна на управлението на ВиК сдружението.

" В петък помпата, която изпраща вода на 7 км до селото, не устоя. Събота и неделя монтирахме друга краткотрайно, чакаме новата на 20 декември. Никога не сме оставяли селото без вода за повече от 24 часа ", разяснява шефът на ВИК сдружението Дженков. Той изясни, че сега се подменя водопроводната мрежа на селото и по-голяма част от жителите проявявали схващане.

За протестиращия мъж с халата шефът на ВиК разкри любопитен факт. Неговият татко над 20 година работел във ВиК Балчик.

" Би трябвало тъкмо той да е наясно с нашата работа. Проблемите са доста - безводие, остаряла водопреносна мрежа ", посочи Атанас Джендов.

Той се ангажира до няколко дни казусът с водоснабдяването в Стефан Караджово да се реши.

" На 20 декември се чака нова помпа, хубавото е, че сега се подменя напълно водопроводната мрежа в селото, която е на повече от 60 години ", увери и кметът на Болярово Христо Христов. Той приканва хората да имат още малко самообладание. По думите му протестиращият Илиев в действителност не живеел непрекъснато в селото, а идвал там единствено през почивните дни.

Общо 1,9 млн. лева били обезпечени за замяна на към 10 км. водопрооводна мрежа в селото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР