Днес президентът показа, че не може да живее в консенсус.

...
Днес президентът показа, че не може да живее в консенсус.
Коментари Харесай

ГЕРБ с остра атака към Радев: Да спре да саботира и да руши доверието в изборите

Днес президентът сподели, че не може да живее в консенсус. Днес той назначи изборите за 4 април макар че всички партии и институции оповестиха, че са подготвени за избори на 28 март. Ние сме подготвени за тази дата и нямаме проблем с нея.

Това съобщи на ексклузивен брифинг в централата на ГЕРБ депутатът от партията Тома Биков във връзка указа на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, с който парламентарните избори бяха планувани за 4 април.

"Ние няма да внесем нито една от измененията в Изборния кодекс, които през днешния ден господин Радев предложи в изявлението си. Ако опозицията ги внесе, ние няма да ги подкрепим. Президентът би трябвало да приключи линията си на бойкот и сриване на доверие в изборите. Той към този момент се трансформира в представител на извънпарламентарната съпротива, само че би трябвало да разбере, че не машините и пликовете гласоподават - гласоподават хората. Който не е схванал това, ще изгуби и идващите избори. Затова ние призоваваме всички хора да излязат на 4 април и да гласоподават ", катгеоричен бе Биков.

В брифинга присъединяване взе и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. "За нас няма никакво значение коя ще е датата за изборите и не разбираме какво толкоз ще се промени за една седмица от 28 март до 4 април. Нека президентът изясни за какво промени датата, откакто настояваше още есента да има избори. Няма по какъв начин да се промени Изборния кодекс за толкоз малко време преди изборите. По този способи ще нарушим редица европейски наставления, само че президентът няма по какъв начин да знае това, тъй като четири години се занимава с нищоправене. Нека президентът да изясни за какво промени датата и кой го накара да го направи, откакто беше безапелационен, че изборите ще са на 28 март. Президентът се пробва сега да сътвори един безпорядък и да накара хората да не гласоподават, с цел да може след това да разгласи, че изборите не са почтени. Това е повода да насочва зов към всички жители - на 4 април излезте и гласувайте ", сподели Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР