Днес президентът на Южна Корея Юн Сок Йол определи фалшивите

...
Днес президентът на Южна Корея Юн Сок Йол определи фалшивите
Коментари Харесай

Глобална демократична среща в Сеул обсъжда заплахите от дезинформация

Днес президентът на Южна Корея Юн Сок Йол дефинира подправените вести и дезинформацията, основани посредством изкуствен интелект и цифрови технологии, като опасност за демократичните системи и уточни, че по този начин се нарушават самостоятелната независимост и правата на индивида.

По време на Срещата за народна власт някои представители също упрекнаха Русия и Китай в осъществяване на злонамерени пропагандни акции , по данни от CNN.

На откриването на световната среща, извършена в столицата Сеул, Юн съобщи, че страните са длъжни да споделят опит и мъдрост, с цел да може посредством технологиите да се предизвиква демокрацията.

" С внедряването на технологии за подкопаване на демокрацията и правата на индивида от властнически и репресивни режими, ние би трябвало да подсигуряваме, че технологиите поддържат и поддържат демократичните полезности и правила ", разгласи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

По-късно той назова 2024 година " изключителна изборна година ", като акцентира рисковете в киберпространството. Блинкън също повтори обвиняванията на Вашингтон, че Русия и Китай стоят зад световни акции, ориентирани към манипулирането на информация.

" Единственото нещо, по-ужасно от съветските дейности при продължаващата инвазия в Украйна, е отвратителната мрежа от неистини, изплетена от съветска агитация и засилена от обществените медии, дийп фалшив технологии и повсеместни ботове ", отсече Робърт Купецки, заместник-държавен секретар за Министерството на външните работи на Полша.

Говорител на Съвета за национална сигурност на Белия дом разкритикува изборите в Русия, като ги счита за " явно нито свободни, нито почтени , като се има поради по какъв начин Путин затвори политически съперници и попречи на други да се кандидатират против него. "

Говорителят за китайското посолство във Вашингтон разкритикува обвиняванията, като посочи, че това е " типично користолюбие и двоен стандарт да се твърди, че прокитайското наличие и отчети са " дезинформация ", а антикитайските да се назовават " вярна информация. "

Демокрацията е изправена пред закани на доста фронтове, в това число хакерски атаки, които прекъсват акции, популисти, които одобряват лъжи, и " автократи, които организират фиктивни избори ", уточни английския вицепремиер Оливър Даудън

Допълнително, Блинкън заяви, че от Вашингтон пускат първото по рода си управление за софтуерни компании, за попречване на офанзиви против бранители на правата на индивида онлайн.

Освен това на срещата той уточни, че още няколко страни, измежду които Южна Корея и Япония, са се включили към водените от Съединени американски щати ограничения против корист с комерсиален шпионски програмен продукт за наблюдаване на публицисти или бранители на човешките права.

Южна Корея е хазаин на третата такава среща, която беше основана по самодейност на американския президент Байдън, за полемика на способи за прекъсване на отстъплението на демокрацията и ерозията на правата и свободите. На тридневните срещи участват представители от повече от 30 страни.
 The Economist: Руските шпиони в света са по-силни от всеки път
The Economist: Руските шпиони в света са по-силни от всеки път

След няколко огромни неуспеха съветското разузнаване възвърна професионализма си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР