Днес празнуваме Свети Климент Охридски, жив паметник на нашата история

...
Днес празнуваме Свети Климент Охридски, жив паметник на нашата история
Коментари Харесай

Заев посяга на Св. Климент Охридски пред ЕС и ООН

Днес честваме Свети Климент Охридски, жив монумент на нашата история и историята на други нации на Балканите, възпитаник на общославянските просветители - светите братя Кирил и Методий и създателят на Охридската школа, прочут още като " първият балкански и европейски университет ", написа министър председателят на районен съд Македония Заоран Заев в своя " Facebook ".

Прилагаме цялостния текст на изказването на Заев:

Началото на македонската книжовност е обвързвано със Свети Климент Охридски и през днешния ден името му почтено се носи от университети, факултети, учебни заведения.

Историята споделя, че към 3500 възпитаници са минали през Охридското учебно заведение на Свети Климент. Това е величествен брой за тези времена и, несъмнено, е величествен през днешния ден.

Това е удостоверение за изключителните организационни и сплотяващи качества на светия преподавател от Охрид в духа на християнската общественост. Хората имаха предпочитание за духовна храна и поддръжка, за просвета, за истина. Както е и през днешния ден.

Днес македонците и македонският език са вписани в съкровищницата на международните нации и езици и никой не се съмнява в тяхната достоверност и всеки спор опонира на тези обстоятелства.

Постигнато е в неизбежна историческа последователност, в която огромното място заема св. Климент, както и делата на всички други църковни и духовни величия в реда на нашата история (б.р. на районен съд Македония), заложени в основаването и одобряването на идентичността на македонския народ.

Попълнихме персоналната си карта в Организация на обединените нации с македонски език, а уникалността на македонския език и неговата кирилица се приема в Европейския съюз, който почита езиковото разнообразие и в който уникалността на македонската еднаквост като неразделна част се приема посредством македонския език и в европейската еднаквост, в общественост от 500 милиона души, учредена под мотото " Обединени в многообразието ".

Уважението към езиковото разнообразие е съществена полезност на Европейски Съюз. Хартата на главните права на Европейски Съюз не разрешава дискриминирането въз основа на език и задължава Съюза да зачита езиковото разнообразие.

Имаше и ще има провокации. Както Свети Климент Охридски съумя в задачата на своето време, ние сме призвани да запазим чертите на нашата недвусмислена македонска еднаквост и да преодолеем провокациите търпеливо и рационално, както ни прилича като народ и като страна.
 Заев още веднъж разгласи - няма да се предаваме, ние сме македонци, говорещи македонски език
Заев още веднъж разгласи - няма да се предаваме, ние сме македонци, говорещи македонски език

Ще чака да минат изборите в България, а българското му изявление било за българите

Припомняме, измежду настояванията на районен съд. Македония са България да признае така наречен " македонско малцинство " на своя територия. Македонците оспорват, че езикът им е изкуствено основан въз основата на западно произношение на българския език преди десетилетия. Според имал история няколко стотин години. Освен това македонците си присвояват някои исторически персони на България.

В Македония в този момент има полярни отзиви след изявление с техния министър председател пред българската организация БГНЕС. В изявлението той споделя, че Гоце Делчев е общ, че българите не са били фашистки окупатор, както написа в техните учебници и че България ще охранява небето на Македония. Интервюто е откакто България наложи несъгласие на за еврочленство на районен съд., поради неспазване на Договора за добросъседство с България.

Вчера стана ясно, че на съвещание да бъде обсъждано началото на европреговори за Албания, защото избрани дипломати желаят Албания и Северна Македония да вървят в комплект.

На 17 ноември България показа своята позиция за започване на договаряния с районен съд. Македония -

В съглашението за асоцииране на Северна Македония с Европейски Съюз има уговорка, че Скопие би трябвало да съблюдава подписаните съглашения със страните членки и Договора за другарство с България, тъй че София не желае нищо ново. Страната ни наложи несъгласие поради.

След позицията на България за отсрочване на началото на министърът на външните работи на Република Северна Македония, че не е отчаян от решението на България и Скопие желае да продължи договарянията със София.

В същото време, че България не би трябвало да блокира за еврочленството, а да признае.
 Нередно било да има интернационален напън върху страната ни поради С. Македония
Нередно било да има интернационален напън върху страната ни поради С. Македония

Според Каракачанов ясно желаеме повече от Скопие да станат част от Европейски Съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР