Днес получих информация – от 1 юни започват масови съкращения

...
Днес получих информация – от 1 юни започват масови съкращения
Коментари Харесай

От 1 юни започват масови съкращения в „Мини Марица-изток“ ЕАД, а от юли – в ТЕЦ 2?

Днес получих информация – от 1 юни стартират всеобщи съкращения в „ Мини Марица-изток “ ЕАД , а от юли в Топлоелектрическа централа 2 . Това заяви чиновник на „ Мини Марица-изток “ ЕАД във Фейсбук. По думите на Георги Георгиев, който е част от сдружението „ Миньори и енергетици дружно “, не се плануват „ пакетите за компенсации “ и прецизира, че поради неприятното финансово положение на двете сдружения било повече от ясно, че няма от кое място да дойдат сходни средства.

„ И Европа категорично е забранила да се отпускат средства за компенсации, тя е насочила финансовия поток към „ зелените организации “, с цел да ни няма. Който има вяра в противоположното – да го не помни! “ , прибавя той.

Служителят насочва следното запитване към синдикатите :

„ Знаете ли всичко това и в случай че отговорът е „ да “ – докога ще мълчите и за какво бездействате? Също по този начин – компенсации при съкращения за членовете си, които са плащали години наред членски импорт, няма ли да предвидите? Каква въобще е вашата функционалност, господа? Това мъртвило пред стихия ли е? “

Той се обръща и към всеки служащ в комплекса:

„ Готови ли сме да излезем от зоната си на комфорт и сигурност, подготвени ли сме да се защитим своето благоденствие, да отвоюваме правото си на труд, за какви дейности сме подготвени??? “

Георгиев прибавя, че сдружението „ Миньори и енергетици дружно “ е основано за да бъдат предпазени чиновниците .

„ Ако сме подготвени за дейности – да го създадем!!! Да кажем стоп на страха, да покажем, че тук има живи хора и да се обединим всички. Ще ни чуят и тогава ще успеем! Та те разчитат навръх това – да си мълчим и да се примирим. Ние сме корави хора, няма място за подчинение! Напред с идеята „ Мини Марица-изток “ ЕАД! Можем дружно! “ , приканва той.

Завоят от въглища към газ е неосъществим: Колко би коствало, в случай че Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ и Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ проработят на газ?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР