Днес полицейски служители от СВР Скопие задържаха К.И. (51) и

...
Днес полицейски служители от СВР Скопие задържаха К.И. (51) и
Коментари Харесай

ЗРЕЛИЩЕН АРЕСТ: Задържаха двама българи за телефонна измама за 20 хил. евро в Скопие

Днес полицейски чиновници от СВР Скопие задържаха К.И. (51) и Г.М. (56 г.), и двамата от Благоевград, които с машинация се пробвали да вземат 20 000 евро от 65-годишна жена от Скопие, като я излъгали, че щерка й е прегазила дете и че ще й оказват помощ, с цел да да не влиза в пандиза.

Вчера (13.09) 65-годишната жена от Скопие получи телефонно позвъняване от незнайно лице, което се показа за полицейски шеф и й сподели, че щерка й е предизвикала пътнотранспортно произшествие, при което е настъпила дете и че в случай че желае да я избави от пандиза, би трябвало да му даде 20 000 евро. Потърпевшата му споделила, че у дома има единствено 7500 евро, а другите пари ще даде в допълнение. Измамникът й споделил незабавно да даде парите, които има, а останалите на идващия ден, тъй че към 16:00 часа пострадалата предала парите на незнайно лице на място в община Летище. Днес измамникът се обадил още веднъж към 7 часа, след което пострадалата подала сигнал в Летищната полиция, оповестиха през днешния ден от Министерство на вътрешните работи.

След документиране на случая, в съгласие с прокуратурата, ще бъде формирано наказателно дело.

От Министерство на вътрешните работи на Северна Македония молят жителите да бъдат деликатни и да не се поддават на сходни измами, а при приемане на сходни позвънявания неотложно да алармират в най-близкото полицейско ръководство.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР