Днес под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна е било

...
Днес под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна е било
Коментари Харесай

Още разкрития по случая със заловената иновативната дрога във Варна

Днес под управлението на Окръжната прокуратура във Варна е било осъществено наново претършуване в дома на 63-годишния Руси Д., един от петимата обвинени за държане за разпространяване на новаторска и класическа дрога, които бяха открити при профилирана полицейска интервенция във Варна на 18 април тази година. Укрити в бидони, заровени в двора на къщата му в местността Ракитника край Варна, при претърсването са били открити и конфискувани над 200 грама кристално вещество и над 150 пакетчета марихуана.

Петимата обвинени са в ареста и все още, откакто състав на Варненския областен съд почете настояванията на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на Руси Д., 40-годишния му наследник Стоян Д., 54-годишния Кирил Д., 34-годишния Константин К. и на 51-годишния Росен К.

Тогава при претършуване на 11 адреса и коли и при персонални обиски на обвинените бяха открити и конфискувани над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи дейното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни. От дома на обвинения Руси Д. полицията иззе тогава марихуана, скрита към колибата на кучето му. Според обясненията му тревата била за негова персонална приложимост.

Част от течния опиат, прочут като балсам или масло от марихуана, е бил в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала по 1500 лв. на уличния пазар. Намерени са били и 75 000 лв. в обвинените, които също са конфискувани. 50 000 лв. в друга валута били съхранявани в банкова касета, другите - в каса в дома на Стоян и на тавана на къщата на татко му.

И петимата обвинени, арестувани при профилираната полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна, са обжалвали наложените им от Варненския областен съд най-тежки ограничения за процесуална насила – задържане под стража. Жалбите им ще бъдат прегледани в Апелативния съд на 30 април тази година от 10 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР