Днес по-значителна, предимно висока облачност ще има над Южна България.

...
Днес по-значителна, предимно висока облачност ще има над Южна България.
Коментари Харесай

Предимно слънчево днес

Днес по-значителна, най-вече висока облачност ще има над Южна България.

Над останалата част от страната ще преобадава слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, за София към 1°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан северен вятър, който след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.

През идващото денонощие облачността над страната ще е най-вече забележителна. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. През деня, основно в планинските региони ще превали слаб сняг. Студено време с минимални температури сред минус 6° и 0°. Дневните ще са най-вече сред 0° и 5°.

В неделя ще бъде прохладно, с променлива облачност, по-често значителна; слаби валежи са вероятни единствено в планините. Ще стартира бързо и сензитивно стопляне. През множеството дни от новата седмица ще бъде по-топло от нормалното, а вероятността за превалявания е дребна. В понеделник към момента ще духа слаб до сдържан северозападен вятър и ще бъде най-вече слънчево. Във вторник вятърът сензитивно ще отслабне, в доста региони и ще стихне. В планините и планинските региони ще бъде слънчево и относително топло. В равнинната част от страната тук-там ще има условия за формиране на мъгли и ниска облачност, там и дневните температури ще се задържат по-ниски. В сряда ще има и слънце, само че и облачност. Ще се появи вятър от юг-югозапад, през втората половина от деня ще се усили, повече в Източна България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР