Днес по покана на Министерството на енергетиката и Министерството на

...
Днес по покана на Министерството на енергетиката и Министерството на
Коментари Харесай

Росен Христов: Сформираме работна група за оптимизация на цените на горивата


Днес по покана на Министерството на енергетиката и Министерството на стопанската система направихме среща с управлението на " Лукойл Нефтохим " и " Лукойл България ". Това съобщи министърът на енергетиката Росен Христов на брифинг, съобщи БГНЕС.

От думите на енергийния министър излиза наяве, че другата седмица започва работна група за трайно усъвършенстване на цените на горивата. 

" Обсъдихме всички ограничения за намаление на цените на горивата ", сподели Христов.

Той заяви, че са разисквани и ограниченията, които са подготвили като план в границите на Кризисния щаб, само че не навлезе в конкретика. Енергийният министър отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

Според министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов срещата с управлението на " Лукойл " у нас е била извънредно градивна.

" Това е една опция да податлив 17%-ната инфлацията, която е двойна на Европейски Съюз, сподели той. По думите му това ще бъде триумф и за българския бизнес, тъй като за физическите лица най-малко има някаква помощ, когато зарежда гориво на бензиностанциите, само че за бизнеса няма такава ", съобщи Стоянов.

Той също отхвърли да дава отговор на въпросите на медиите. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР