Днес по обед президентът Румен Радев ще обяви приоритетите на

...
Днес по обед президентът Румен Радев ще обяви приоритетите на
Коментари Харесай

Кабинетът на Кирил Петков днес предава властта на служебното правителство на Гълъб Донев

Днес по обед президентът Румен Радев ще разгласи целите на служебния кабинет. След церемонията новите министри ще одобряват властта от държавното управление, ръководено от Кирил Петков.

Първо служебният министър председател Гълъб Донев ще поеме поста в Министерския съвет, а по-късно ще бъде предадена работата по министерства.

Кабинетът " Петков " бе гласуван на 13 декември предходната година, а откакто вотът на съмнение към него мина в Народното събрание, нито от " Продължаваме промяната " съумяха да реализират политически консенсус за нов кабинет, нито Българска социалистическа партия с третия мандат, връчен от президента Румен Радев. От ГЕРБ още първоначално обявиха, че ще върнат мандата като втора политическа мощ.

Очаква се, откакто президентът Румен Радев показа новия министър председател Гълъб Донев и министрите в кабинета му, в Министерския съвет да бъде предаден постът на премиера. След това по ресори министрите ще се срещнат, с цел да предадат работата си.

Основната задача на всеки длъжностен кабинет е да провежда парламентарния избор, в тази ситуация - без предходния кабинет да е извършил мандата си.

Служебният кабинет ще бъде изправен пред задачата да обезпечи задоволително енергоносители, защото след началото на съветската инвазия в Украйна и прекъсването от страна на " Газпром " на доставките за България, страната ни е изправена пред дефицит на синьо гориво, съгласно сигналите на бизнеса.

Остават въпросите с преодоляването на високата инфлация, както и редица други тематики, които не търпят отсрочване.
Служебните кабинети обаче нямат законодателна самодейност, защото няма настоящ парламент, напомня БНР.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР