Днес парламентарните групи на ПП/ДБ, ГЕРБ/СДС и ДПС ще предложат

...
Днес парламентарните групи на ПП/ДБ, ГЕРБ/СДС и ДПС ще предложат
Коментари Харесай

Предлагат да изпратим на Украйна 100 бронирани машини от резервите на МВР

Днес парламентарните групи на ПП/ДБ, ГЕРБ/СДС и Движение за права и свободи ще предложат страната ни да изпрати трета военна помощ, която да пристигна от запасите на Министерство на вътрешните работи със 100 бронирани бойни машини на Украйна. Това съобщи пред БиТиВи депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му украинците са потвърдили, че могат да вършат всичко с това, което получат. Тези бойни машини са отпаднали от приложимост и не са излизали от складовете на Министерство на вътрешните работи, посочи Мирчев, който чака България да получи американска помощ, с цел да може да засилим своята войска.

Ивайло Мирчев разяснява, че за последните 16 месеца Украйна е вложила в българската стопанска система 5 милиарда лева До края на годината средствата в българската хазна от Украйна могат да станат и 7 милиарда лева Очертава се втори пакет, който Министерство на защитата приготвя и там занапред следва военният министър Тодор Тагарев да даде детайлности, чака Мирчев. Досега България не е изпращала бронирани машини на Украйна.

Парламентарната група на ПП/ДБ към момента няма решение дали да поддържа претендентът за Българска народна банка на ГЕРБ/СДС Димитър Радев. На една страница сме с Димитър Радев по отношение на Еврозоната, сподели Мирчев. Тепърва предстоят полемики във групировката и за ръководител на Сметната палата, като от ПП/ДБ ще предложат претендент за Сметната палата. За всички регулатори има задоволително претенденти, само че би трябвало да има механизъм, по който да бъдат предавани и изслушвани, изясни депутатът.

Трябва да има баланс в разпределението на комисиите в Народното събрание, настоя Ивайо Мирчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР