Днес отново ще има увеличения на облачността, по-значителни около и

...
Днес отново ще има увеличения на облачността, по-значителни около и
Коментари Харесай

Ще се сбогуваме ли най-сетне с дъждовното време

Днес още веднъж ще има нараствания на облачността, по-значителни към и след обяд. На места, основно в западната половина от страната, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици . Без превалявания ще остане около Дунав. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 23°.

Жълт код за евентуално рисково време, за разлика от през вчерашния ден, е в действие единствено за два района - Монтана и Враца. 
 времето 14 юни Национален институт по метеорология и хидрология
Над Черноморието ще доминира слънчево време, след обяд с по-значителни нараствания на облачността и на обособени места, основно по северното крайбрежие ще превали временен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 23°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините от Западна и Централна България към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, най-вече от югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 10°.

В четвъртък и петък вятърът ще е от изток-югоизток. В източните региони ще бъде най-вече слънчево и по-топло. Главно над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се вероятността, през първия ден в планинските региони, втория в Северозападна България и Централния Предбалкан, след обяд да са локално краткотрайно интензивни и обилни по количество, достигащи и надхвърлящи 30-50 mm. Температурите ще се покачат, в Източна България оптималните ще бъдат към, а в обособени региони и над 30°.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР