Днес отново ще бъде слънчево, около и след обяд –

...
Днес отново ще бъде слънчево, около и след обяд –
Коментари Харесай

Понеделник носи жега до 36 градуса

Днес още веднъж ще бъде слънчево, към и след обяд – горещо. Ще се появи слаб, в Дунавската низина – до сдържан запад-северозападен вятър. След обяд над планинските и североизточните региони ще се развие купеста облачност, като вероятността да превали е дребна. Максималните температури ще са сред 31° и 36°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд над северните региони с купеста облачност. Преди обяд ще духа слаб западен вятър, а към и след пладне най-вече бриз. Максималните температури ще се сред 29° и 32°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност. Валежи са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 24°, на 2000 – към 17°.

И през идващите дни от новата седмица стоплянето ще продължи, тук-там в низините температурите ще надвишават 35°, в обособени региони във вторник и сряда ще доближават 37°-38°. Ще доминира слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. Във вторник вятърът от запад-северозапад краткотрайно ще се усили, по-съществено в Дунавската низина, само че ще се задържи съвсем без превалявания. В средата на седмицата въздушният транспорт ще е от изток и ще се увеличи вероятността за следобедни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В сряда явленията ще бъдат на обособени места, основно в Североизточна и в планинските региони в Западна България, в четвъртък - тук-там, основно в западната половина от страната. Температурите ще останат високи, ще се разхлади единствено по Черноморието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР