Днес откриваме лятната градина на ресторант Котилото“ и се надяваме

...
Днес откриваме лятната градина на ресторант Котилото“ и се надяваме
Коментари Харесай

Ресторант “Котилото” откри лятната си градина и представи новите си летни специалитети

Днес откриваме лятната градина на ресторант „ Котилото “ и се надяваме на завършек на дъждовните дни. Откриваме лятната градината годишно от 2011 година насам. Това съобщи в изявление пред БГНЕС Далибор Маринкович, основен готвач в ресторант „ Котилото “.


Маринкович живее и готви в България от 19 години, а тази година ресторант “Котилото ” получи премията “Най-добър ресторант за балканска кухня ”.

От ресторанта са подготвили доста вкусни специалитети за своите посетители. „ Приготвили сме свинско бонфиле с манатарки и зеленчуци, което е със сос от лук, домати и сметана. Освен това телешко шишче обгърнато с шунка запечено на скара, сотирани зеленчуци - чушка, морков, гъба, лук, патладжан, само че и печен патладжан със сръбско цедено мляко (павлак) поръсено с печена чушка, копър и чесън “, описа той.


Маринкович изясни, че се пробват да принесат усета на павлак и в България. “Павлак е доста свежа сметана, само че по-различна от цеденото мляко, което се предлага в България “, изясни той.

Главният готвач разкри и една от рецептите, който са приготвили с бонфиле. Според него то е едно от най-качествените свински меса освен това с по-малко мазнини. Той изясни, че когато е изпечено на 90% то е доста нежно и доста сочно, макар че няма доста мазнини.


„ Взимаме си едно свинско бонфиле, обезкостяваме го, махаме всички ципи и жили, а по-късно го разрязваме на две, начукваме го и го оформяме като пържола. Овкусяваме го със сол, а по средата слагаме запържени манатарки, кисели краставички, прясна зелена чушка и го завиваме и вършим руло. Печем го на скара на дървени въглища “, сподели той и добави, че подготвяме и сос към ястието.

„ В тиган вършим сос с масло, ситно нарязан лук, който запържваме до златисто, по-късно прибавяме ситно нарязан домат и овкусяваме със сол, универсална фалшификация и черен пипер. Към това прибавяме и чаена лъжичка горчица и прибавяме сметана за готвене. След като соса се сгъсти се сервира в чинията и прибавяме към този момент сготвеното бонфиле, което е нарязано “, добави Маринкович.


Лятната градина на ресторанта е огромно прелъщение, тъй като предлага сянка под гъстите клони на дърветата. Тя е оазис за всички които желаят да избягат от градските жеги и да се насладят на чист планински въздух и най-много на вкусна сръбска кухня. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР