Днес отбелязваме Световния ден на съня. От началото на пандемията

...
Днес отбелязваме Световния ден на съня. От началото на пандемията
Коментари Харесай

Невролог: Нарушението на съня е един от честите проблеми по време на пандемията

Днес означаваме Световния ден на съня. От началото на пандемията нарушаването на съня е един от честите проблеми, с които пациенти посещават невролога доктор Ели Папавасилиу.
"Както по време на самата зараза, по този начин и в постковидния интервал, възстановителния, доста хора се оплакват, че не могат да спят добре, и се постанова медикаментозно да се лекуваме, не постоянно оказват помощ другите неща ", разяснява лекарката.
Обездвижването и работата от у дома по време на пандемията са измежду факторите за нарушаванията на съня, добави неврологът.
"Ограничената физическа интензивност също е фактор. Това, че огромна част от хората придвижиха работата си в спалнята да вземем за пример, честото работене с електронни устройства, до късно изключително, това също води до нарушение на съня ", добави тя.
Заболявания на организма, банкет на алкохол, житейски събития или промяна на работата също могат да бъдат причина за нарушавания на съня. Когато сънят е непълен по количество или не е първокласен това постоянно води до някакво нарушаване в организма и поява на редица признаци. Изследвания демонстрират, че хроничното бодърствуване може да е причина за признаци на меланхолия, тревога, нарушено внимание, нараснала унесеност, паметови нарушавания, затлъстяване, нарушен имунитет, нараснало кръвно налягане и отмалялост, добави доктор Папавасилиу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР