Днес от гражданското движение БОЕЦ публикуваха съдържанието на сигнала, който

...
Днес от гражданското движение БОЕЦ публикуваха съдържанието на сигнала, който
Коментари Харесай

Какво пише в сигнала на БОЕЦ за ОПГ срещу Гешев, Лазов и Пеевски? Вижте част от документите

Днес от гражданското придвижване БОЕЦ разгласиха наличието на сигнала , който внесоха във Върховната касационна прокуратурата, против основния прокурор Иван Гешев, Делян Пеевски и Бисер Лазов. Препубликуваме го без редакторска интервенция :

„ Сигнал

от Сдружение Гражданско придвижване „ БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ “,
ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „ Панония “ блок 4 вход „ З “ ап. 157,
Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 7306 ръководител на УС
e-mail: [email protected]

Относно

Данни за закононарушения от общ темперамент – корупция, корист с власт, закононарушение против правораздаването за разстройване на наказателна отговорност по отношение на съответно лице, укриване на доказателства по наказателно произвеждане, заличаване на доказателства по наказателно произвеждане, затаяване на информация по назателно производтсво и други осъществени от Бисер Лазов – очевидец на прокуратурата по делото за банкрута на Корпоративна комерсиална банка и блисък до Цветан Всилев – притежател на КТБ, Иван Гешев – основен прокурор и наблюдаващ прокурор по делото за фалите на КТБ и Делян Славчев Пеевски – народен представител в 49-ят Парламент на Република България от Политическа партия Движение за права и свободи притежател и обвързван със компании получатели на заеми от КТБ в съдружничество със воята майка Ирена Кръстева, за които заеми са укрити и унищожени данни за тяхното асимилиране и вероятно невръщане с причиняване на вреди в изключително огромни размери на банката.

БОЕЦ представяме на ВКП документи получени от незнаен източник, които съставляват истински банкови документи и доклади на КТБ, ръчни бележки, които съгласно нас са написано от Цветан Василев – притежател на КТБ и Бисер Лазов – доближен на Цветан Всилев и очевидец по делото КТБ, одитни отчети, регистрации на офшорни компании и други В тях са налични данни за съществуващи към 2010г. заеми отпуснати от КТБ непосредствено на компании и медии, които са благосъстоятелност на Ирена Кръстева – майка на депутата Пеевски – НБМГХ, МОНИТОР, ИПК РОДИНА, ТЕЛЕГРАФ, ПРЕСТРАФИК, ПОЛИТИКА ДНЕС, МЕРИДИАН, ПРЕСМАРКЕТ, ИК БОРБА, ЕКСПРЕС БГ, ББТ и други Предоставяме и данни за заеми от компании кредитополучатели на заеми от КТБ към фирмите на Кръстева и Пеевски, като по този метод краен адресат и дебитор се явават компаниите на Кръстева и Пеевски. Тези заеми са останали невидими за проверяващите органи и прокурор Гешев по делото за банкрута на КТБ.

Налични са документи за банкови преводи по фактура издадена от немска компания към компания ИНТЕРФИН ХОДЛНИГ за възнаграждение на оборудването на печатницата ИПК Родина – благосъстоятелност на Ирена Кръстева. ИНТЕРФИН ХОЛДИНГ има открити отговорности в размер на десетки милиони към КТБ. Данните за тези заплащания по фактури и контракти за оборудването на печатницата на Пеевски са останали скрити за проверяващите органи и прокурора Гешев по делото за източването и банкрута на КТБ. Бисер Лазов също е затаил информацията за тях.

Налични са ръкописно написани бележки и схеми съгласно нас с почерка на Цветан Василев на систематизиране на заеми и отговорности от КТБ и компании длъжници на КТБ към компании на Кръстева и Пеевски, в които е разказано придвижването на тези отговорности с абревиатурите и имената на компаниите на Кръстева и Пеевски, както и с буквите „ Директива за птиците “ и „ Директива за птиците 1 “.

Налични са и ръкописно написани схеми съгласно нас с почерка на Бисер Лазов на систематизиране на заеми и отговорности от КТБ и компании длъжници на КТБ към компании на Кръстева и Пеевски, в които е разказано придвижването на тези отговорности с абревиатурите и имената на компаниите на Кръстева и Пеевски.

Налични са и разпечатки от електронни известия от Георги Зяпков – шеф в КТБ към Бисер Лазов, в които са разказани заемите на компаниите на Кръстева и Пеевски предоставени от КТБ.

По време на своите обществени изяви, като наблюващ прокурор по делото за източването и банкрута на КТБ, Иван Гешев отхвърляше по делото да са налични данни за заеми от КТБ към компании на Пеевски и Кръстева. На 27.03.2014г. уеб страницата „ Биволъ “ разгласява прокурорско разпореждане на прокурор А.Илиев от СГП от 16.04.2009г. по кореспонденция № 13585/2007г. и прочие №17491/2008г. по разказа на ВКП, от което е видно, че през месец юли 2007г. Народоосвободителна въстаническа армия БЪЛГАРСКА МЕДИЙНА ГРУПА ХОЛДИНГ АД е закупила редица медии и компании, като за задачата е употребила заем от КТБ, като през месец ноември същата година заема е бил погасен. Прокурор Гешев, както и Пеевски неведнъж са отричали компаниите на Пеевски да са употребили заеми от КТБ, само че след разгласяването на тази прокурорска инспекция и двамата признават за съществуването на този заем, само че Гешев твърди, че други заеми по-късно не е имало, а Пеевски, че заема е бил изплатен. От техните думи се внушава, че след ноември 2007г. фирмите на Кръстева и Пеевски не са употребили и получавали заеми от КТБ. Документите, които БОЕЦ предоставяме потвърждават, че компаниите на Кръстева и Пеевски са получили заеми в извънредно огромни рамери в продължение на години след 2007г. и обосновано допускаме, че тези отговорности, или част от тях не са възобновени на банката по разнообразни схеми. Упоритата теза на прокурор Гешев, както и мълчанието на главният очевидец по делото КТБ Бисер Лазов за неналичието на заеми и отговорности на фирмите на Кръстева и Пеевски потвърждават съгласно нас, че те под въздействие на Пеевски съзнателно са укрили тези данни, с цел да осуетят наказателно гонене по отношение на Кръстева и Пеевски, както и за приемане на матриална полза посредством невръщане и източване на големи по мярка средства от КТБ и да бъдат прикрити следите за осъщественото закононарушение.

БОЕЦ представяме следните документи:

Представяме документ от банков превод на британски за сумата от 2 850 000 евро от компания ИНТЕРФИН ХОЛДИНГ записана в Сингапур към немската компания Кьониг и Бауер за заплащане по съответна фактура. Фирма ИНТЕРФИН е с открити отговорности към КТБ в размер на десетки милиони. Това заплащане съгласно нас съставлява възнаграждение на част от цената на оборудването на печатницата ИПК Родина – благосъстоятелност на Кръстева и Пеевски. Според БОЕЦ това не е еденично заплащане, а евентуално са осъществени и други. Тези заплащания са формирали част от отговорностите на ИНТЕРФИН към КТБ, само че крайният ползвател на заемите се явява ИПК Родина на Кръстева и Пеевски по следната скица: Кредит от КТБ към ИНТЕРФИН, заплащане от ИНТЕРФИН към Кьониг и Бауер по обвързване на Кръстева и Пеевски за доставка на съоръжение за тяхната печатница. Така най-малко част от дълга образуван от ИНТЕРФИН действително е дълг на Кръстева и Пеевски, те са крайните ползватели на средствата. В обвинителният акт по делото КТБ направен от прокурор Иван Гешев липсват данни за тези отговорности на Кръстева и Пеевски. Това ни дава съображение да считаме, че те са били укрити съзнателно. По други сигнали на БОЕЦ до прокуратурата сме дали и данни, че персонално Иван Гешев е унищожавал документи по делото КТБ, като ги е изгарял в двора на къщата на неговият татко Стоимен Гешев в с. Волуяк съгласно сведения предоставени от Георги Георгиев – някогашен притежател на компания „ ЖОСИ “.

Предоставяме таблица с прикрепена записка с кламер с ръкописен текст написан съгласно нас от Бисер Лазов със наличие: „ Р-р (размер) дълг 07.11 компании медии 7 500 000 лева главница излишък 5 614 000 лева “ В таблицата е разказан размера на дълга на компании на Кръстева и Пеевски – ПРЕСМАРКЕТ ООД, ОБВ АД, ББТ ЕАД, ОБВ БЛИЗНАЦИ, ИПК РОДИНА, НБМГХ ЕАД и други към 17.11.2009г. и периода на погасяване им. Видно е, че някои от отговорностите са със период на погасяване след затварянето на КТБ през юни 2014г. Има в таблицата и бележки по другите отговорности. На гърба на таблицата има ръкописно нарисувана сема със стрелки и имена на фирмите на Кръстева и Пеевски съгласно нас с почерка на Бисер Лазов. Това е изрично доказателство, че той е знаел за отговорностите и заемите от КТБ към фирмите на Кръстева и Пееввски и съзнателно е затаил тази информация по делото тъй като в неговите показания по делото липсват такива сведения. Такава информация не е открита и от прокурор Иван Гешев.

Предоставяме разпечатка от електронно известие през е-поща от Георги Зяпков – шеф в КТБ до Бисер Лазов от 22.12.2009г. В съобщенето са разказани дължимите суми към 22.12.2009г. (главници плюс лихви) на фирмите на Кръстева – Пеевски към КТБ, както следва:

ПРЕСМАРКЕТ – 1 279 448.80 ЛВ

ОБВ АД – 780 328.07 ЕВРО

ББТ ЕАД – 956 412.50 ЕВРО

ОБВ БЛИЗНАЦИ – 391 625.75 ЛВ

ИПК РОДИНА – 1 510 125 ЛВ

НБМГХ АД 478 187.12 ЕВРО

Съобщението е подписано от Жоро Зяпков. Има и ръкописна записка с почерка на Бисер Лазов съгласно нас с текст – „ 5 641 280 заложени, 6 005 685 нужни “. Това е следващо доказателство, че Лазов е знаел за задължението и заемите на фирмите на Кръстева и Пеевски към КТБ, само че е затаил тази информация пред проверяващите органи. Нашият извод, че тези документи са от персонален списък на Бисер Лазов потвърждава, че той съзнателно е и скрил тези документи от проверяващите. Информцията е от такова естество, че се допуска, че тя е налична и в базата данни на банката, само че прокурор Иван Гешев не установя тези данни, като даже настойчиво ги отхвърля. Това е от своя страна е доказателство, че и той е затаил и укрил съзнателно данните за отговорностите и заемите на фирмите на Ирена Кръстева и Пеевски към КТБ.

Предоставяме документ от Народоосвободителна въстаническа армия БЪЛГАРСКА МЕДИЙНА ГРУПА ХОЛДИНГ – ДВУСЕДМИЧНА СПРАВКА ЗА РАЗЧЕТИТЕ НА ПЕЧАТНИЦАТА ИПК РОДИНА. В табличен тип са показани ваземанията и задлженията на ИПК Родина, от които е видно, че към 09.07.2010г. ИПК Родина, която компания е благосъстоятелност на Кръстева и Пеевски има обвързване в КТБ в размер на 1 500 000 лева

Предоставяме ‚СПРАВКА – КОНСОЛИДИРАНИ ДАННИ ЗА Народоосвободителна въстаническа армия БЪЛГАРСКА МЕДИЙНА ГРУПА АД КЪМ 30.10.2009г. КОНСЛОЛИДИРАН СЧЕТОВОДЕН БАЛАНС. От тази информация е видно, че фирмите на Кръстева – Пеевски имат отговорности към КРАУМ НЕДИЯ в разер на 5 776 000лв. И получени заеми от КТБ е размер на 4 073 000лв. Имаме директно доказвателство за получени заеми от компанните на Кръстева – Пеевски от КТБ. Имаме и доказателство, че фирмите на Кръстева – Пеевски имат отговорности в размер на 5 776 000 лв. към КРАУН МЕДИЯ.

Предоставяме Отчет за ръководството на ТВ 7 – собстеност на КРАУН МЕДИЯ – ОБЩО 7 страници, в който е приложена информация за отговорностите, от която е видно, че към 04.2010г. има обвързване от 9 760 000 лева по заем към компания ТЦ ИМЕ.

Официално дълга на КРАУМ МЕДИЯ към ТЦ ИМЕ е в рамер на към 300 милиона лв., а ТЦ ИМЕ е един от най-големите длъжници на КТБ. Установяваме ясно следната скица – КТБ отпуска заеми към ТЦ ИМЕ, ТЦ ИМЕ отпуска заем на КРАУН МЕДИЯ, КРАУН МЕДИЯ отпуска заем на фирмите на Кръстева и Пеевски. По тази скица фирмите на Кръстева и Пеевски са крайните получатели на най-малко част от заемите предоставени от КТБ на ТЦ ИМЕ – видно и потвърдено от предоставените документи. Тези документи би трябвали да са налични по делото за фалите на КТБ, само че прокурор Иван Гешев не ги открива, а спред нас евентуално ги е унищожил съзнателно, а главният очевидец по делото Бисер Лазов затаява информациите за тях, като по този метод се прикрива крайният адресат на заемите към ТЦ ИМЕ, а това са компаниите на Кръстева и Пеевски.

Предоставяме ръкописен текст на бял лист с формат А4 с дата 18.12.2009г. изписан съгласно нас с почерка на Бисер Лазов, в който е разказана скица за заем от КТБ към компания КАРНЕ М в размер на 9 000 000 евро и по-късно голяма част от парите разказани в детайли, като суми се трансферират от КАРНЕ М към фирмите на Кръстева и Пеевски – ББТ, НБМГХ и други Официално компания КАРНЕ М е един от огромните длъжници на КТБ. Установяваме ясно следната скица – КТБ отпуска заеми към КАРНЕ М, по-късно парите се превхрълят към фирмите на Кръстева и Пеевски. По тази скица фирмите на Кръстева и Пеевски са крайните получатели на най-малко част от заемите предоставени от КТБ на КАРНЕ М – видно от ръкописната бележка. Тези документи би трябвали да са налични по делото за фалите на КТБ, само че прокурор Иван Гешев не ги открива, а спред нас евентуално ги е унищожил съзнателно, а главният очевидец по делото Бисер Лазов затаява информациите за тях, като по този метод се прикрива крайният адресат на заемите към КАРНЕ М, а това са компаниите на Кръстева и Пеевски.

Предоставяме ръкописен текст на бял лист с формат А4 без дата изписан съгласно нас с почерка на Цвяетан Василев, в който са разказани суми в размер на 12 600 000 евентуално лв. „ по линия на „ Директива за птиците ”, като е обещано напътствие да се заделят средства за налози и „ Директива за птиците 1 “ И второ напътствие: „ ще уточня с какъв брой подкрепям вестниците и с остатъка – при нас за сметка на остарели отговорности “. БОЕЦ обосновано допускаме, че под буквите „ Директива за птиците “ И „ Директива за птиците 1 “ се има поради лицето Делян Пеевски, а от текста съгласно нашият прочит и разбор ние разбираме, че се чака Пеевски да изплати към КТБ сумата от 12 600 000 евентуално лв., както и че КТБ субсидира вестниците на Пеевски и че той има и остарели отговорности.

БОЕЦ обосновано допускаме, че това прикриване на отговорности на компаниите на Ирена Кръстева и Делян Пеевски към КТБ е станало в сговор сред Пеевски, Бисер Лазов и Иван Гешев. Изказваме обосновано подозрение, че Пеевски, Гешев и Лазов са основали Организирана незаконна група за прикриване на отговорностите на фирмите на Кръстева и Пеевски, както и за разстройване на наказателна отговорност и гонене на Ирена Кръстева и Делян Пеевски поради източването на КТБ посредством асимилиране и невъзстановяване на заеми в извънредно огромни размери към КТБ и компании кредитополучяатели от КТБ и ощетяване на банката, кредиторите и страната, която изплати на вложителите обезпеченият размер на влоговоте.

Изискваме от прокуратурата да образува наказателно производтво против Бисер Лазов, Иван Гешев и Делян Пеевски за проведена незаконна група за закононарушение против правораздаването за разстройване на наказателно производсвто и прикриване на данни по делото за банкрута и източването на КТБ за отговорности на компаниите на Ирена Кръстева – майка на Делян Пеевски. Другата цел на основаното ОПГ е да извлече материална полза, като избегне връщането на отговорности в извънредно огромен размер към КТБ и компании получили заеми от КТБ. Изсикваме неотложно основният прокурор Иван Гешев да бъде отстране от служба за да не влия върху следствието и очевидците. Изискваме неотложно прокуратурата да изиска имунитета на депутата Делян Славчев Пеевски.

БОЕЦ пожелаваме да бъдем известени за дейностите на прокуратурата и резултатите от тях. Заявяваме своята подготвеност да предоставим и спомагателна информация по случая.

Общо сигнал в 7 седем страници и приложения в 14 страници.

21.05.2023г. Георги Георгиев – Председател на УС на Групово дело ‚БОЕЦ “

Представяме и част от документите, които БОЕЦ приложихме към сигнала:

Припомняме, че през вчерашния ден от гражданската организация внесоха сигналите против Борисов, Гешев и Пеевски.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР